18 milyon öğrenci karne alıyor

Korona salgını nedeniyle 1,5 yıllık aranın ardından yüz yüze başlayan eğitim-öğretim yılı bugün son buluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek.

7 Şubat 2022'de başlayan ikinci dönemin son zili bugün çalacak.

Ortaokul son sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını 30 Haziran'da öğrenecek. Lise son sınıf öğrencileri İSE hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşayacak. YKS sonuçları ise, 20 Temmuz'da açıklanacak.

Bu yaz tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimi, Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak.

BAKAN ÖZER'DEN MESAJ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının sonunda yaptığı açıklamayla, "Sizler, aldığınız notlardan ibaret değilsiniz. Sizlere olan inancımız sonsuz. İstediğinizde çok büyük işler başarabileceğinizi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Video mesaj yayımlayan Bakan Özer, "Bu tatil döneminde öncelikle dinlenmenizi ve bununla birlikte yaz boyunca açık olacak kütüphanelerimiz ve yaz okullarımızda zaman geçirmenizi ümit ediyorum. Bu vesileyle Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na girecek tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)