17. İstanbul Bienali filmleri, Pera Müzesi'nde izleyicilerle buluşacak

41. İstanbul Film Festivali’nde, 17. İstanbul Bienali’ne özel hazırlanan "Tatlı, Olgun Meyvelerle Kaplı Ulu Bir Ağaç Olmak Yerine” başlıklı film seçkisi, festival süresince izleyicilerle buluşacak.

Dünyayı İyileştirme Yolları - Elemental Frequencies: How to Improve the World? / Nguyên Trinh Thi / Vietnam
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 8-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 41. İstanbul Film Festivali’nde bu yıl 17. İstanbul Bienali’ne özel olarak hazırlanmış bir film seçkisi yer alacak. “Tatlı, Olgun Meyvelerle Kaplı Ulu Bir Ağaç Olmak Yerine: 17. İstanbul Bienali” başlıklı film seçkisi, festival süresince hafta sonları Pera Müzesi Oditoryumu’nda gösterilecek.

17. İstanbul Bienali’nin küratörleri David Teh, Ute Meta Bauer ve Amar Kanwar tarafından oluşturulan ve başlığını 17. İstanbul Bienali'nin küratoryal metnindeki bir cümleden alan seçkide, ikisi uzun üçü kısa metraj olmak üzere toplam 5 film gösterilecek. Onu aşkın filmin yer alacağı 17. İstanbul Bienali Film Programı ise sergiye paralel olarak eylül-kasım ayları arasında farklı mekânlarda izlenebilecek.

“Tatlı, Olgun Meyvelerle Kaplı Ulu Bir Ağaç Olmak Yerine: 17. İstanbul Bienali” seçkisinde yer alan filmler şöyle:

  • Hiçbir Şey Bilmediğimiz Bir Gece / A Night of Knowing Nothing / Payal Kapadia / Fransa, Hindistan
  • Vampir - Cuadecuc / Pere Portabella / İspanya
  • Temel Frekanslar: Dünyalı Dramı- Elemental Frequencies: Tellurian Drama / Riar Rizaldi / Endonezya
  • Temel Frekanslar: Dünyayı İyileştirme Yolları - Elemental Frequencies: How to Improve the World? / Nguyên Trinh Thi / Vietnam
  • Temel Frekanslar: Çamur Adam / Elemental Frequencies: Mud Man / Chikako Yamashiro / Japonya

41. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen bienal filmleri seçkisinin biletleri passo.com.tr’de satışa sunuluyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)