160. Kilometre Yayınları, 2022’ye Seyhan Erözçelik’in şiirleriyle başlayacak

Seyhan Erözçelik’in şiir kitapları 'Kitap Bir – Tüm Şiirler' (1980-1996) ve 'Kitap İki – Tüm Şiirler' (1994-2011) adlarıyla 160. Kilometre tarafından Ocak 2022’de yayımlanacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 160. Kilometre Yayınevi, 2021 yılını farklı dizilerden yayımladığı otuz kitapla geride bırakıyor. Yayınevi 2022’ye ise Seyhan Erözçelik külliyatını 'Kitap Bir – Tüm Şiirler' (1980-1996), 'Kitap İki – Tüm Şiirler' (1994-2011) isimli iki ciltte bir araya getirerek başlayacak.

Seyhan Erözçelik’in yakın arkadaşı da olan Haydar Ergülen’in editörlüğü ve her iki cilde yazdığı önsözlerle yayımlanacak olan iki cilt, Ocak 2022’de okurla buluşacak. Kitap İki’nin sonunda Seyhan Erözçelik’in 2008-2011 arasında “Seyhan Erözçelik’ten Siyasi Şiirler” üst başlığıyla yayımladığı, bugüne kadar dergilerde kalan şiirleri de yer alıyor.

HAYDAR ERGÜLEN, SEYHAN ÖZÇELİK'İ VE ŞİİRİNİ ANLATACAK

Kitabın editörü Haydar Ergülen, 11 Ocak’ta İstanbul Edebiyat Evi’nde şair Fırat Polat’ın moderatörlüğünde okurlara Seyhan Erözçelik’i ve şiirini anlatacak. Geceye katılan 160. Kilometre şairleri de sevdikleri Seyhan Erözçelik şiirlerini seslendirecek.

.

2021 yılına Metin Kayahan Özgül editörlüğünde hiciv dizisiyle başlayan yayınevi, dizi kapsamında ilk olarak Nefî’nin 'Sihâm-ı Kazâ'sını ve Hevâyî’nin 'Divandan Seçki'sini yayımladı. 2021 boyunca Ted Hughes, Susan Stewart, Judith Herzberg, Lucebert gibi şairlerin Türkçede ilk kez yayımlanan kitaplarıyla çeviri dizisini genişleten 160. Kilometre yıl ortasında ise Birhan Keskin ile Aslı Serin’in ortak şiiri 'Anıt Sayaç'ı Elvin Eroğlu’nun editörlüğü, sanatçı Meltem Şahin’in çizgileriyle kitaplaştırdı. Kitaptan yola çıkarak ayrıca İstanbul Edebiyat Evi’nde Elvin Eroğlu-Meltem Şahin küratörlüğünde “birinin acısı öbürüne geçmiyor” sergisi düzenlendi. 

GULYABANİ DİZİSİ

Yayınevi ayrıca “Şiir öldü mü?” tartışmalarının son bulmadığı bir ortamda şair Seyhan Erözçelik’in “Şiir ölmez, gulyabanidir” sözünden ilham alarak Gulyabani dizisine de imza attı. Tasarımını Ömer Ozan Erdoğan'ın hazırladığı diziden yıl boyunca, dördü şairlerin ilk kitapları olan yirmi kitap yayımlandı. Dizide yer alan şairler şöyle: Ahmet Güntan, Deniz Gül, Donat Bayer, Elvin Eroğlu, Emre Varışlı, Fatma Nur Türk, Fergun Özelli, Hamdi Oğulhan Tünay, Kaan Kaçar, Levent Karataş, Liman Mehmetcihat, Mahir Taşyurt, Mehmet Davut Özdal, Mehmet Karaca, Ömer Şişman, Rahman Yıldız, Sinan Özdemir, Sude Öztürk, Umut Durmuşoğlu. Dizinin editörleri Ahmet Güntan ve Ömer Şişman, şiirin neden ölmediğini, neden yaşadığını belirten bir de dizi manifestosu kaleme aldılar: “Şairler varsa şiir var.”