16 kişi ölü bulundu: Gaz sızıntısından şüpheleniliyor

Güney Afrika’nın Boksburg kentinde 16 kişi ölü bulundu. Yetkililer, ölümlerin gaz sızıntısından kaynaklandığını düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Afrika’da aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 16 kişi, Johannesburg’un doğusundaki Boksburg’da ölü bulundu. 16 kişinin ölü bulunmasının ardından yetkililer, bunun bir gaz sızıntısından kaynaklandığını düşünüyor.

Bölgede yasa dışı altın madenciliği yapılıyor. Ölümlerin, bu işlem sırasında kullanılan nitrik oksit gazından kaynaklandığından şüpheleniliyor. Bu gaz yasa dışı madenciler tarafından, terk edilmiş madenlerden çıkarılan topraklardaki altının ayıklanmasında kullanılıyor.

Boksburg’daki gecekondu mahallesi Angelo’da, ölümlere yol açtığı düşünülen bir gaz konteyneri bulundu. Hayatını kaybedenlerin tümü, olay yerine 100 metreden daha yakındaydı. İlkyardım yetkilileri, hastaneye kaldırılan kimse olmadığını, gazdan etkilenen herkesin hayatını kaybettiğini aktardı.

Gece karanlığında bölgedeki arama faaliyetlerine devam eden yetkililer, daha fazla kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğinden endişe ediyor. Boksburg’da Aralık ayında da bir gaz tankerinin patlaması sonucu 41 kişi ölmüştü. (BBC Türkçe)