1500 yıllık handa yangın: 1 ölü

Tarihi Balkapanı Hanı'nda yangın çıktı. Handa yaşayan 71 yaşındaki Mevlüt Türkan vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı tarihi Balkapanı Hanı'nda yangın çıktı. Olayda iş hanında kalan 71 yaşındaki Mevlüt Türkan vefat etti.

Eminönü Tahtakale Mahallesi Balkapanı Sokak'taki handa çıkan yangının sebebi henüz bilinmezken Fatih Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yangına müdahale sonrasında hanın ikinci katında daha önceden han bekçisi olarak görev yapmış, şu an bekçilik yapmayan Mevlüt Türkan adlı vatandaşımız vefat etmiştir. Yangın ile ilgili soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Cumhuriyet Savcısı, olay yerine gelerek yangın ile incelemelerde bulunduktan sonra Türkan'ın cesedi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

TRT Haber, 40 yıldır babasından kalma han odasında yaşayan Mevlüt Türkan ile 2019 yılında bir söyleşi yapmıştı. Sinemayı sevdiğini söyleyen Türkan, bekçiliğini yaptığı handa geçirdiği bir kaza sonrası işine geri dönemedi.

İstanbul'da çok sayıda bulunan kapanlardan en büyükleri Unkapanı, Yağkapanı ve Balkapanı olarak biliniyor. Unkapanı bugün bulunduğu semte ismini verirken, Galata'daki Yağkapanı Han'dan günümüze herhangi bir kalıntı ulaşmadı. Han özelliğini devam ettiren ve işlevini sürdüren tek kapan olan Balkapanı'nın yapım tarihi tam olarak bilinmese de bin 500 yıllık bir geçmişi olduğu tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ-AA)