15 yaşındaki çoğun zorla evlendirileceği damat adayı ile anne ve babaları gözaltında

Zorla evlendirilmek istendiğini söyleyen 15 yaşındaki çocuğun sosyal medyadan ihbarı üzerine 3 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Niğde'de zorla evlendirildiğini söyleyip yardım isteyince korumaya alınan çocuk A.Ö.'nün (15), evlendirileceği teyzesinin oğlu A.Ö. (21) ile anne ve babaları gözaltına alındı.

DHA'nın aktardığı habere göre; Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesinde, A.Ö., önceki gün zorla evlendirildiğini belirterek, sosyal medyadan yardım istedi. Çocuğun yardım çağrısı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin de yaptığı araştırmanın ardından A.Ö., korumaya alındı.

Olayla ilgili soruşturmada A.Ö.'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi. Bölgede akraba evliliklerinin yaygın olduğu da saptanırken, jandarma ekipleri kızın annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan damat adayı ile anne ve babaları Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. (HABER MERKEZİ)