15 yaşındaki Büşra Kabataş'ı katleden Taner Yaylacı tutuklandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde lise öğrencisi Büşra Kabataş'a işkence yaptıktan sonra yakarak katleden Taner Yaylacı, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 15 yaşındaki Büşra Kabataş'ı katleden Taner Yaylacı, tutuklandı. Adliyeye götürülen Yaylacı, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

YANGIN İHBARINA GELEN EKİPLER CİNAYET İLE KARŞILAŞTI

DHA'da yer alan habere göre, Mustafapaşa Mahallesi'nde üç katlı bir binanın ikinci katında 8 Ekim'de yangın çıktı. Daireden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla polis, sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. Yangını söndüren itfaiye erleri, 15 yaşındaki çocuğun cesediyle karşılaştı. 

Olayla ilgili inceleme yapan ekipler, çocuğun kesici aletle ağır yaralandığını daha sonra da yakıcı maddenin üzerine dökülmesiyle yakılmaya çalışıldığını belirledi. 

Polisin araştırmasında Taner Yaylacı'nın, olay yerine yanıcı madde, çamaşır ipi, koli bandı ve elektroşok cihazı ile geldiği ortaya çıktı. Polis, Yaylacı'nın uzun süre evin önünde gözlem yaptığının tespit edildiğini ve Yaylacı'nın, Kabataş'ın annesini öldürmek için geldiği ancak burada karşılaştığı çocuğu öldürdüğünün anlaşıldığını kaydetti.    

'İŞKENCE SONUCU ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SABİT'

Savcılıkta ifade veren Yaylacı, Kabataş'ı öldürmek istemediğini savundu. Buna karşılık, ailenin avukatı Cemal Tınarlıoğlu, Taner Yaylacı'nın cinayeti gerçekleştirmeden önce kız çocuğa uzun süre işkence yaptığını söyledi. Tınarlıoğlu, "Yaptığımız ilk incelemelerde; şüphelinin ciddi bir şekilde intikam almak amacıyla genç kızımızı katlettiği, dosyadan aldığımız izlenimler ve otopsi raporunda uzun bir işkence sonucu öldürüldüğü sabit. İntikam amacıyla yapıldığı sabit. Sanığın ifadelerindeki tutarsızlıklar da açık. Olay yerinde gelirken getirdiği materyallerin hepsi işkence yapmak amacıyla kullanılan şeyler. Vücudunda fazlasıyla kesik var; 20'nin üzerinde. Bu kesikler, özellikle bazı bölgelerde yoğunlaşıyor. O bölgelere işkence yapıldığı, bıçağın rastgele vurulmadığı görülüyor. Darbeler öldürücü mahiyette değil çok sayıda olması işkence için yapıldığını gösteriyor. Bir kere bu, kadına karşı ciddi bir işkence ve kadın cinayeti olarak görülüyor" dedi. (HABER MERKEZİ)