15 devrimci müzik grubu bir araya geldi: 'Kavga' albümü yayında

Sanatı, toplumsal mücadelenin güçlü bir parçası olarak gören 15 devrimci müzik grubu, 'Kavga' adlı albümle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalılar, Kaldırım Müzik Topluluğu, JINma, Aryen Kom, Gölgedekiler, Grup isyan Ateşi, Grup Vardiya, , Geniş Merdiven, Kaldırım Müzik Topluluğu, Liberte, Praksis, Sarya müzik Topluluğu, Sokak Orkestrası, Sol Anahtar, Umuda Haykırış’ın da aralarında bulunduğu 15 devrimci müzik grubu, 'Kavga' adlı albümle bir araya geldi. Albümde her grubun yeni bestelediği Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça mücadele şarkıları bulunuyor.

Yapılan açıklamada, "Bu birliktelik bir başlangıç. Bütün grupların uyum içinde birbirine omuz vererek aynı heyecanı paylaşmasının ortaya çıkardığı devrimci coşkuyu her yere bulaştırmak istiyoruz. Biliyoruz ki, daha nice müzik grupları dahil olacaktır sonraki ortak çalışmalara. Böylece güçlenecektir müşterek akorlarımız, tınılarımız ve yoldaşlığımız. Kazanacağımız bir dünya var: Yeni bir dünya. Yolumuz uzun ve biliyoruz ki bu yol, yıllar önce bugün, devrimci müzisyen Victor Jara'nın gitarlaşan ellerinin General Pinochet'i yendiği yoldur. Yolumuz açık olsun, tekrarla değil ama ısrarla: 'Kavga, Bitiş Yok Bu Şarkıya!'" ifadeleri kullanıldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)