14 eğitim sendikası yarın iş bırakacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı tepkilerini dile getirmek üzere bir araya gelen 14 eğitim sendikası yarın iş bırakacak.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Topal

DİYARBAKIR - Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yeniden düzenlenmesinin yanı sıra eğitimcilerin ekonomik koşullarının düzeltilmesi, mülakatın kaldırılması gibi taleplerin yer aldığı iş bırakma eylemi öncesi konuştuğumuz Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Eş Başkanı Zülküf Güneş, “Mesleğimizin onuruna, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak adına eyleme destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

GÜNEŞ: BİRLEŞİRSEK KAZANIRIZ

Zülküf Güneş

Zülküf Güneş, ÖMK’nin eğitimcilerin hiçbir sorununu çözmediği gibi okul çatısı altında ayrışmaya yol açtığını belirterek ÖMK’ye karşı alınacak ortak tavrın önemli olduğunu söyledi.

Güneş, “Eğitim emekçilerini mesleğimizin onuruna, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak adına bu eyleme destek olmaya çağırıyoruz. Bu meslek kanunu bizim hiçbir sorunumuzu çözmediği gibi, öğretmenleri ayrıştırmaya yol açıyor. Biz eğitim emekçileri birleşirsek kazanırız” dedi.
Güneş, yarın eğitimciler olarak iş yerlerine gitmeyeceklerini, alanlarda taleplerini dile getireceklerini söyledi. Güneş, “Tüm gün işyerlerine gidilmeyecek. ÖMK yeniden düzenlensin, 3600 ek gösterge tüm eğitim emekçilerine verilsin. Öğrencilerin barınma, beslenme ve ulaşım giderleri karşılansın. Güvencesiz çalışmaya son verilerek tüm atamalar kadrolu yapılsın. Mülakat kaldırılsın. Tüm eğitim emekçilerine yoksulluk sınırı üzerinden maaş ödensin. Biz bu taleplerle alanlarda olacağız” dedi.

Yarın saat 12.30’da Dağkapı Meydanı’nda bir araya gelecek olan eğitimciler, basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirecekler.  

Etiketler eğitimciler sendika