12'nci Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin 'Onur Ödülleri' belli oldu

12'nci Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin Onur Ödülleri Serra Yılmaz, Nazan Moroğlu, Sevin Okyay ve Mevlüt Koçak’a verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 18-24 Kasım tarihleri arasında 12'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali,  adalet konulu filmlerle seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. “Eşitiz” temasıyla kadın-erkek eşitliğini mercek altına alan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde bu yıl “Sinema Onur Ödülü” oyuncu Serra Yılmaz’a, “Akademik Onur Ödülü” Nazan Moroğlu’na, “Sinemaya Katkı Ödülü” de Sevin Okyay ve Mevlüt Koçak’a verilecek.

Festivalin açılışını Şilili yönetmen Patricio Guzman’ın “Hayali Ülkem” belgeseli yapacak. Emin Alper’e Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü getiren “Kurak Günler” de festival kapsamında İstanbul prömiyerini gerçekleştirecek.

FESTİVAL, TOPLAM ÜÇ SİNEMAYA AYRILACAK

“Eşitiz” temasını benimseyen festival, bu sene kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konulara odaklanacak. Festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, akademisyenlerin de katılımıyla filmleri kadın-erkek eşitsizliği üzerinden inceleyeceklerini söyledi. Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve AKM Yeşilcam Sineması olmak üzere toplam üç sinemaya ayrılan festivalin akademik programı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapılacak.

Festivalde bu yıl “Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması” bölümü ilk kez izleyicilerle buluşacak. Festivaldeki diğer bölümler ise şöyle; Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması, Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması, Adalet Terazisi

ONUR ÖDÜLLERİ, AÇILIŞ TÖRENİNDE VERİLECEK

Onur Ödülleri, 17 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek açılış töreninde takdim edilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)