12'nci AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nın kazananları açıklandı

12'nci AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmlerin yönetmenleri 9 Aralık’ta Ankara’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl on ikincisi düzenlenen AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nın kazananları Ankara’da düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. 

AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’na bu yıl 170 başvuru yapıldı. Ön jüri üyeleri uluslararası film festival yönetmeni Candan Yaygın, akademisyen Gülsüm Depeli Sevinç, yönetmen Taha Feyizli; final jürisi akademisyen Altuğ Akın, insan hakları savunucusu Avukat Özlem Yılmaz, oyuncu Özge Özpirinçci, yönetmen Çağrı Vila Lostuvalı ve gazeteci Erhan Ertürk İnsan Hakları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, İklim Eylemi ve Gençlik Hakları kategorilerinde kazananları belirledi. 

Bu yılın kazanan yapımları şöyle...

İNSAN HAKLARI KATEGORİSİ

Birinci: Dilan Engin (Eve Dönüş)
İkinci: Ümit Güç (Karıncanın Ayak İzleri)
Üçüncü: Yasin Serindere, Özgür Cihan Uçar (Tozkoparan Bizimdir)

İKLİM EYLEMİ KATEGORİSİ

Kazanan: Ebubekir Sefa Akbulut (İkilem)

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KATEGORİSİ

Kazanan: Selin Kara (Zeryam)
Mansiyon: Sevde Tunç (Bir Başka Köy)

GENÇLİK HAKLARI KATEGORİSİ

Kazanan: Beyza Yıldır (Yetersiz)
Mansiyon: Nihat Eren Keskin (Sessiz Ol)

2011 yılından bu yana Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Türkiye'deki AB Üye Devleti, Uluslararası İnsan Hakları Günü kapsamında AB İnsan Hakları Film Günleri ve AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması düzenleniyor.  

AB İnsan Hakları Film Günleri, bu yıl hibrit düzende, 8-11 Aralık tarihlerinde Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşti. Etkinlik, 9-18 Aralık tarihlerinde Festivalscope platformunda çevrimiçi olarak gerçekleşmeye devam ediyor. Film Günleri’nde kısa ve uzun metrajlı çeşitli tür ve teknikteki toplam 24 ödüllü Avrupa filmi izleyici ile buluşuyor. Etkinlikteki tüm filmler Türkçe ve İngilizce altyazılı ve Türkçe (ayrıntılı) altyazılı olarak gösteriliyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)