'128 milyar dolar nerede?' pankartı TBMM'ye asıldı

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, parti binalarından polis tarafından indirilen "128 milyar dolar nerede?" pankartını TBMM binasına astı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "128 milyar dolar nerede?" pankartı TBMM binasına da asıldı. Bir süredir CHP binalarına asılan ancak "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla işlem yapılarak polis tarafından indirilen pankartın aynısından hazırlatan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, odasının penceresinden TBMM binasına astı. Tanal'ın odasının Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tam karşısında yer aldığı öğrenildi.

Pencereye pankartı asan Tanal, "Ben şu anda bir yasama faaliyetinde bulunuyorum. Bu bir siyasi çalışmadır. Soruyorum, suç unsuru burada yok. Herhangi bir suç unsuru olmadığı için kamu malına da zarar vermediğim için burada da kendi paramla aldım ve kamuoyu adına soruyoruz, milletin adına soruyoruz" dedi. 

Paranın nerede olduğunu en iyi Hazine ve Maliye Bakanı'nın bileceğini söyleyen Tanal, ANKA Haber Ajansı'na şu değerlendirmeyi yaptı: 

"128 milyar dolar ne zaman Türk parasına çevrildi, kimler tarafından satın alındı, bu paralar nereye harcandı ve Anayasa'nın bize verdiği yetkiler doğrultusunda yasama organı milletvekilleri, yürütme organına hesap sorması gerekiyor. Bu şu anda bunu soruyoruz."

'SİZE İNDİRME ZEVKİNİ TATTIRMAYACAĞIM'

İtfaiye ekiplerinin pankartı kaldırmak için geldiği sırada CHP'li Tanal, "Pankartı size indirme zevkini tattırmayacağım" diyerek "128 milyar dolar nerede" yazılı pankartı odasına aldı. (HABER MERKEZİ)