12 yıl sonra ilk: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suriye'de

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den beri ilk kez bir Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Suriye'yi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye hükümetinden 12 yıl aranın ardından dışişleri bakanlığı düzeyinde Suudi Arabistan’a yapılan ilk ziyaretin ardından Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan'ın da bugün Suriye'nin başkenti Şam'a gittiği bildirildi.

Reuters'ın Suriye devlet medyasından aktardığına göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ile Şam'da bir araya geldi. Görüşme hakkında başka bilgi paylaşılmadı.

Ziyarete ilişkin Suriye Enformasyon Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Suriye'ye resmi ziyarette bulunmak üzere bugün Şam Uluslararası Havalimanı'na ulaşacaklar" denilmişti.

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI 12 NİSAN'DA SUUDİ ARABİSTAN'DAYDI

Bakan Faysal bin Ferhan'ın öğleden sonra başkent Şam'a ulaşması beklenirken, söz konusu ziyaret, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'ın 12 yıl aradan sonra 12 Nisan'da Suudi Arabistan'a yaptığı ilk resmi ziyaretten sonra geldi. 

Mikdat'ın Suudi Arabistan ziyareti ile ilgili olarak Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mikdad'ın 'iki kardeş ülke arasında ortak önemli konuları ve ikili ilişkileri ele almak için Suudi Arabistan’ı ziyaret ettiği' aktarılmıştı.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA’nın haberinde de "Suriye’nin güvenlik ve istikrarını koruyacak şekilde siyasi çözümün bulunması, Suriyeli mültecilerin anavatanlarına dönüşlerinin kolaylaştırılması ve insani yardımın ulaşması için Suudi Bakan Faysal Bin Ferhan mevkidaşı Faysal Mikdad’ı karşıladı" ifadeleri yer almıştı

Mikdad'ın ziyareti, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011’den bu yana Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından Suudi Arabistan’a gerçekleşen ilk ziyaret olmuştu. (DIŞ HABERLER)