12. OHSAD Kurultayı 'Sağlıkta Ortak Gelecek' temasıyla yapılacak

OHSAD Kurultayı “Sağlıkta Ortak Gelecek” temasıyla yapılacak. OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat “Pandeminin ardından tüm sağlık sektörünü bir araya getireceğimiz için memnunuz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve sektör profesyonellerini ortak bir çatı altında birleştiren Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları-OHSAD Kurultayı için geri sayım başladı.

“Sağlıkta Ortak Gelecek” temasıyla bu yıl 12’ncisi düzenlenecek Kurultay, 23-27 Mart 2022 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek. Kurultayda, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK – Sosyal Güvenlik Kurumu, özel, kamu, şehir ve üniversite hastaneleri, hastane idarecileri ve satın alma birimleri, sigorta şirketleri ve sağlık sektörüne ürün ve hizmet sağlayan firmalar yer alacak.

SAĞLIK SEKTÖRÜ A’DAN Z’YE MASAYA YATIRILACAK

Pandemi sonrası sektör paydaşlarının bir araya gelerek sektöre yön verecek adımlar atacağı ve tartışmalar yürüteceği toplantıda, sağlık sektörü A’dan Z’ye masaya yatırılacak. OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat’ın açılış konuşmasıyla start alacak kurultayda, sağlık sektörüne ilişkin önemli konular ayrı oturumlar halinde tartışılacak. Bu başlıkların ilkini “Sağlıkta Dijitalleşme ve Uzaktan Sağlık Hizmeti Sunumu” oluşturacak. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelikle geçtiğimiz günlerde yasal zemine kavuşan ve vatandaşların uzaktan muayene, takip, gözlem ile cerrahi müdahalelerine imkan veren uzaktan sağlık hizmetleri sunumu, sağlık sektörüne kazandıracağı yeni avatantajlarıyla birlikte değerlendirilerek her yönüyle tartışmaya açılacak.

OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat

Sağlık sektörü paydaşlarının yanı sıra vatandaşları da doğrudan ilgilendiren konularda bazı kararların alınacağı kurultay oturumlarında, “Sağlıkta Yeni Trendler ve Öngörüler”, “Sağlık Sisteminin ve Kuruluşlarının Finansman Sorunları”, “Değer Temelli Sağlık Hizmeti ve Geri Ödeme Modelleri”,”Holistik Sağlık Hizmeti”, “Medyada Sağlık”, “Sağlık Bakanlığı Mevzuat ve Uygulamaları”, “Sağlık İnsan Kaynaklarında Yeni Politikalar”, “SGK Mevzuat ve Uygulamaları”, “Malpraktis, Defansif Tıp Uygulamaları, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” de tartışmaya açılan konu başlıkları olacak.

'PANDEMİ ARDINDAN TÜM SAĞLIK SEKTÖRÜ BİR ARAYA GELECEK'

OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat kurultayla ilgili, “Pandeminin ardından tüm sağlık sektörünü bir araya getireceğimiz için memnunuz. Hem sağlık sektörü olarak bizler hem de vatandaş olarak her birimiz ayrı ayrı zor bir süreçten geçtik. Türkiye'nin en büyük sağlık sektör buluşmasında pandemi başta olmak üzere sağlık sektörünü yakından ilgilendiren tüm konularda tüm sektör paydaşları ile fikir yürütecek ve ülkemiz için önemli olacağına gönülden inandığımız bazı sonuçlar çıkaracağız. Kamu ve özel ayrımı yapmadan Türkiye'nin sağlık sektörünü dünya sağlık hizmet kalitesi sıralamasında nasıl daha yukarı taşıyabilecegimiz, başta kendi vatandaşlarımız olmak üzere, hasta ile hasta yakınlarına nasıl daha iyi hizmetler sunabileceğimiz öncelikli konularımız olacak. Ortak akıl toplantımızın gelecek dönem sağlık uygulama ve hizmetlerinde çok akıllıca adımlara vesile olabileceğine gönülden inanıyorum” dedi.

Etiketler pandemi sağlık OHSAD