12 milyar dolarlık dolandırıcılık davasında emlak devine idam cezası

Vietnam'da gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Van Thinh Phat Holdingler Grubu'nun başkanı Lan'a zimmete geçirme ve rüşvet dahil üç suçtan idam cezası verildi.

Saigon Ticaret Bankası (SCB). (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Vietnam'da 12,46 milyar dolarlık 'mali dolandırıcılık' davasında yargılanan emlak zengini iş insanı Truong My Lan hakkında karar verildi. Devlet basını, mahkemenin Lan'a idam cezası verdiğini aktardı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ülkede bugüne kadar kadar kayıtlara geçen en büyük dolandırıcılığa ilişkin davada, Van Thinh Phat Holdingler Grubu Başkanı Lan, zimmete geçirme, rüşvet ve banka kurallarını ihlalden suçlu bulundu. 

Ne olmuştu?

Dava, Ho Chi Minh şehrinde 5 Mart tarihinde başlamıştı. Savcıların iddiasına göre, Lan ve diğer sanıklar, Lan'ın onlarca vekili aracılığıyla fiili olarak kontrol ettiği Saigon Ticari Bankası'ndan (SCB) 304 trilyon dong (12,46 milyar dolar) hortumlamıştı.

İddiaya göre, devletin SCB'yi mali destek vererek kurtardığı 2018'in ilk aylarından Ekim 2022'ye kadar geçen dönemde Lan paravan şirketlere yasadışı kredi sağlamış ve bundan gelir elde etmişti. Bir aile üyesi, Lan'ın kararı temyize götüreceğini söyledi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)