11. Hamburg Kürt Film Festivali çevrimiçi yapılacak

11. Hamburg Film Festivali, salgın nedeniyle çevrimiçi düzenlenecek. Festival, 19 Aralık'ta Selim Yıldız'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Diyalog" filmi ile başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 11. Hamburg Kürt Film Festivali, korona virüsü salgını nedeniyle 19-21 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Festivalin açılışı 19 Aralık günü saat 19.00'da yönetmenliğini Selim Yıldız'ın yaptığı "Diyalog" filmi ile yapılacak. 

Festivalin ikinci gününde, Rojava direnişini anlatan 15 dakikalık animasyon film (Rojava) ile birlikte yönetmen koltuğunda Nursel Doğan'ın yer aldığı "Husbe Hush" ve yönetmenliklerini Selene Verrl ile Magali Magnin'in yaptıkları "The Flowers of Rojava" adlı belgesel filmleri gösterilecek.

Üçüncü günde yönetmenliğini Rohat Merwan'ın yaptığı "Bêdengiya Xewneki" filmi ve yönetmen koltuğunda Bayram Balcı'nın oturduğu "Altındağ-Hope Houses" belgesel filmleri izleyicilerle buluşacak.

Festivalin dördüncü gününde, Özcan Vardar'ın yönetmenliğini yaptığı "We Want Fraternity" filmi ve Salih Çelik ile Kemal Hazanay'ın yönettiği "Mamoste" filmi gösterilecek.

Festivalin son günü olan 23 Aralık'ta ise 5 film izleyici ile buluşacak. Festival gösterimleri Vimeo internet sitesi üzerinden yapılacak. (MA)