101 insan ve bir köpek belediye başkanlığı için yarışıyor

Kanada’nın Toronto kentinde bir kişi belediye başkanlığını kazanırsa köpeği Molly’yi de ‘Fahri Belediye Başkanı’ olarak atayacağını açıkladı. Molly’nin ismi de oy pusulasına yazılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada’nın Ontario eyaletinin başkenti Toronto’da belediye başkanlığı seçiminde 102 aday yarışıyor. Oy pusulasında adı yazılacaklardan biri de Molly isimli bir köpek.

BBC’den Nadine Yousif’in haberine göre, 6 yaşındaki Molly ve sahibi Toby Heaps, kış aylarında şehir yollarına yönelik ‘tuz saldırısını durdurma’ vaadiyle seçim kampanyası yürütüyor. Heaps’e göre, kışın yollara çok fazla tuz dökülmesi Molly gibi ayakları hassas olan hayvanların patilerine zarar verebiliyor. Heaps, eğer kazanırsa köpeği Molly’yi de belediyenin ilk ‘Fahri Belediye Başkanı’ olarak atayacağını açıkladı.

‘ODADA BİR HAYVAN OLURSA DAHA İYİ KARARLAR ALIRLAR’

Toby Heaps’in seçim kampanyasında ayrıca kentteki konut soruna çözüm bulma, milyar dolarlık işletmelerden alınan vergileri artırma ve binalardaki akaryakıtla çalışan ısıtma sistemlerini yasaklama vaatleri öne çıkıyor.

Köpeğiyle ilgili kararı hakkında da açıklama yapan Toby Heaps, “Eğer odada bir hayvan olursa belediye meclisinin daha iyi kararlar alacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

26 Haziran’da yapılacak seçimlerde 100 diğer adayın daha olduğunu hatırlatan Heaps, bu kadar çok rekabetin olduğu bir ortamda Toronto’nun yeni belediye başkanı olamayacağının farkında olduğunu, adaylık kararını ise 7 yaşındaki oğlu ile bir konuşmasının ardından aldığını anlattı. Buna göre, kazanamayacağı ihtimalini dile getirmesi üzerine Heaps’in oğlu, “Kızardım, üzülürdüm ama denediğin için mutlu olurdum” dedi. Heaps de “Bu benim için yeterince iyiydi” diyerek seçime katılma kararı aldığını söyledi. (DIŞ HABERLER)