100 yıllık sirk filmleri Bir Yaz Gecesi Festivali’nde

Beykoz Kundura'da bu sene yedincisi düzenlenen Bir Yaz Gecesi Festivali kapsamında bu hafta gösterilecek filmler ve filmlere eşlik edecek sanatçılar açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 4 Ağustos'ta başlayan Bir Yaz Gecesi Festivali'nin bu haftaki programı duyuruldu. Bu hafta, 'Canlı Müzik Eşliğinde Sessiz Film' programı sirk dünyasına ortaklık edecek 100 yıllık filmleri, kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturacak.

Gösterilecek sessiz filmlere müzisyenlerin canlı performansları eşlik edecek. Film gösterimleri 21.00'de başlayacak.

Bu hafta gösterilecek filmler ve filmlere eşlik edecek sanatçılar şu şekilde:

Frank Bockius ile “Sirkte Yangın”

Programın açılışı, 11 Ağustos Cuma akşamı “Sirkte Yangın” (The Great Circus Catastrophe - Fire, 1912) adlı romantik komedi ile yapılacak. Alman sessiz film virtüözü ve davul sanatçısı Frank Bockius’un performansı eşliğinde gerçekleşecek gösterimde ayrıca, sanatçının bu hafta Beykoz Kundura’da vereceği atölyeye katılan müzisyenler de sahnede olacak.

Korhan Futacı ile “Bilinmeyen”

12 Ağustos Cumartesi akşamı, Tod Browning imzalı korku filmi “Bilinmeyen” (The Unknown, 1927) perdede olacak. Filme, saksafoncu, şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör Korhan Futacı’nın müzikleri eşlik edecek. 

Islandman ve Okay Temiz ile “Sirkin Kralı”

13 Ağustos Pazar akşamı ise, elektro-akustik üçlüsü Islandman sahne alacak. Davulcu Okay Temiz’in de konuk sanatçı olacağı gecede, Max Linder’ın son filmi “Sirkin Kralı” (King of the Circus, 1924) gösterilecek.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)