10 yıldır cezaevinde olan Kürt siyasi tutuklu idam edildi

İran'da 2013’ten beri tutuklu olan Hemin Mustafa idam edildi. “ Devrim Muhafızları üyesini öldürmek" suçlamasıyla tutuklanan Mustafa’ya idam cezası verilmişti.

Fotoğraf: Rûdaw
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın Kürdistan eyaletinde yer alan Sine Cezaevi’nde “İran askerini öldürmek” suçlamasıyla 2013’ten beri tutuklu olan Hemin Mustafa idam edildi. 34 yaşındaki Hemin Mustafa, 10 yıllık tutukluluktan sonra 21 Haziran'da şafak vaktinde idam edildi.

Rûdaw'ın aktardığına göre, Meriwan kentinin Kani Dinar köyünden olan siyasi tutuklu Mustafa, 2 gün önce tek kişilik hücreye alınmıştı. Dün akşam ise eylemciler cezaevi önüne giderek Mustafa’nın idamının durdurulmasını talep etmişti. 1 Mart 2013’te “Muhammed İbrahimi adlı İran Devrim Muhafızları üyesini” öldürmek suçlamasıyla tutuklanan Mustafa’ya idam cezası verilmişti.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü ise Mustafa’nın cinayeti ağır işkence altında kabul etmek zorunda kaldığını aktardı. Hak örgütleri daha önce de Mustafa’nın işkence gördüğüne dair raporlar yayınlamıştı. Hengaw, Mustafa’nın köyünde cenaze törenine dair görüntüler paylaştı. İran İnsan Hakları Örgütü’nün verilerine göre İran’da 2023’ün ilk 5 ayında en az 307 kişi idam edildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler iran idam kürdistan