10 yaşındaki çocuk ölü bulunmuştu: Uluslararası soruşturma başlatıldı

İngiltere’de 10 yaşındaki Sara Sharif’in cesedinin bulunmasının ardından İngiltere ve Pakistan polisi inceleme başlattı. Açılan uluslararası soruşturma kapsamında üç kişi aranıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’de 10 Ağustos'ta cesedi bulunan 10 yaşındaki Sara Sharif’in şüpheli ölümü, İngiltere ve Pakistan polisinin yürüttüğü bir soruşturmaya dönüştü. 

Sharif'in cesedi, bundan 20 gün önce, aile üyeleri Pakistan’a uçtuktan bir gün sonra bulunmuştu. İngiltere'nin Surrey kentindeki duruşmada, adli tıp incelemesinin küçük kızın ölüm nedenini henüz belirleyemediği kaydedildi. Ancak yetkililer ölümün doğal yollardan olmadığı sonucuna daha yakın duruyorlar. Adli tıp incelemesinin yanı sıra Sharif'in kayıp aile üyelerinin bulunması için de uluslararası bir soruşturma başlatıldı.

POLİSE 6 AYLIK SORUŞTURMA SÜRESİ TANINDI

Soruşturma kapsamında aranan üç kişinin Sharif'in babası 41 yaşındaki Urfan Sharif, partneri Beinash Batool ve erkek kardeşi Faisal Malik olarak açıklandı. Uluslararası etmenler gerekçe gösterilerek polise 6 aylık bir soruşturma süresi tanındı.

Çocuğun cesedi annesi Olga Sharif’ten alınan DNA ile teşhis edilmişti. Ancak ceset çocuğun babası Sharif’in Pakistan’ın İslamabad kentine indikten sonra açtığı ihbar telefonuyla bulunmuştu. Surrey’de görülen duruşmaya ise Sharif ailesinden katılan olmadı.

Pakistan’da ise Sharif'in ailesi aranıyor. Pakistan polisi aramaları Jhelum kentinde iki ayrı noktayı kapsayacak şekilde genişletti. Ailenin yaşadığı Woking’deki Şah Cahan Camii’nin baş imamı Hafız Haşimi, tüm cemaatin çok üzgün olduğunu söyledi. Haşimi, “Soruşturma tamamlanmadan kimseyi suçlayamayız ama bir baba olarak onun sorumluluğu var. Ortaya çıkıp Pakistan polisine ve İngiliz yetkililere ne olduğunu anlatmalı” dedi. (BBC Türkçe)