10 Ekim Katliamı davası cezaları onandı

10 Ekim Katliamı'na ilişkin yürütülen davada dokuz sanığa verilen 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet, dokuz sanığa da örgüt üyeliğinden değişik yıllarda verilen hapis cezaları onandı. İstinaf tarafından taleplerinin kabul edilmediğini belirten 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu Yargıtay düzeyinde hukuk mücadelesine devam edeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- IŞİD’in düzenlediği saldırı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği yüzlerce kişinin yaralandığı 10 Ekim Ankara Gar Katliamı davası kararları onandı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21’nci Ceza Dairesi, 3 Ağustos 2018 tarihinde Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dokuz sanığa 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet, dokuz sanığa da örgüt üyeliğinden ve başka maddelerden verilen cezaları onadı.

İstinafın onama kararının ardından açıklama yayınlayan 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, istinafa taşınan taleplerinin mahkemece kabul edilmediğini belirterek, “Söz konusu karar, ne adaletin tecellisi ne de suçluların hak ettiği cezaları aldıkları bir karardı. Sadece katliam sorumlusu IŞİD’li sanıkların bir kısmının yargılandığı, kamusal sorumluluğun üzerinin örtüldüğü, insanlığa karşı suçun yok sayıldığı bir yargılama ve bunun sonucunda verilmiş olan karar adaletin tesisi anlamına gelmiyordu” dedi.

‘BU DİRENÇ VE ISRAR NEDENDİR?’

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21’nci Ceza Dairesi’nin kararında hiçbir hukuki tartışmaya girmediğini ve onama kararını kopala yapıştır yöntemle hazırlandığını ifade eden avukatlar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“10 Ekim Davası Hukuk Komisyonu olarak bundan sonra Yargıtay düzeyinde hukuk mücadelemize devam edeceğiz. Ancak geldiğimiz noktada kararın biz hukukçuların, katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yaralıların adalet duygularını derinden yaraladığını belirtmek ve yargı makamlarınca cevaplandırılmak üzere kamuoyu önünde şu soruyu sormak isteriz: 10 Ekim Katliamı’nın ardındaki gerçeklerin açığa çıkarılmasına karşı gösterilen bu direnç ve ısrar nedendir?”

FİRARİ SANIKLAR YÖNÜNDEN GÖRÜLEN DAVA DEVAM EDİYOR

Öte yandan, 10 Ekim Ankara Katliamı’na ilişkin 16 firari sanık ve “insanlığa karşı suç işlemek” ile yargılanan Erman Ekici yönünden açılan dava halen Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. (DUVAR)