10 Ekim katliamı davasında tüm heyet değiştirildi

HSK Kararnamesiyle 10 Ekim Katliamı davasına bakan mahkeme heyeti başka birimlerde görevlendirildi. Yapılan değişikliğe tepki gösteren 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, “Yeni atanacak olan hakimler, savcılar bu dosyayı sessizce kapatmaya çalışacaklarsa herkesçe bilinmelidir ki bizler 10 Ekim Ankara Katliamının hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara’da 2015 yılında terör örgütü IŞİD’in düzenlediği 10 Ekim Ankara Katliamı’nın davası firari sanıklar yönünden Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Davanın 15 Aralık’ta görülen 8’inci duruşmasına hakim Selfet Giray’ın Yargıtay’a atanması nedeniyle heyette yer alan Ömer Ünal başkanlık yaptı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 24 Aralık tarihli kararnamesiyle duruşma savcısı dahil 10 Ekim Katliamı davasına bakan heyetin tüm üyeleri başka birimlere atandı.

‘10 EKİM’İN HESABINI SORMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

10 Ekim Ankara Katliamı davasının 7 Kasım 2016’da başlayarak 15 Aralık 2020 tarihindeki duruşmaya kadar Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde aynı heyet tarafından görüldüğünü belirten 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, HSK kararnamesiyle yapılan değişikliğe şu açıklamayla tepki gösterdi:

“Bu kararla 4 yılı aşkın süredir peşine düştüğümüz, katliamın sorumluları ile hesaplaşma inadımızın yargı ayağındaki tüm muhatapları siyasal iktidar tarafından tek tek dosyadan uzaklaştırılmıştır. Bugün, yıllardır bu davanın takipçisi olan bizler, kamuoyu ilgisinden uzak tutulmaya ve ileri götürülmesine müsaade edilmeyeceği mesajı verilmeye çalışılan davamıza daha da büyük bir inatla ve öfkeyle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Yeni atanacak olan hakimler, savcılar bu dosyayı sessizce kapatmaya çalışacaklarsa herkesçe bilinmelidir ki bizler 10 Ekim Ankara Katliamının hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğiz. Bugüne kadar yılmadık, bundan sonra da yıldıramayacaksınız!" (DUVAR)