10 Ekim gönüllülerinden bellek sergisi için dayanışma çağrısı

10 Ekim gönüllüleri, Barışa Uçan Kanatlar Sergisi'ni İstanbul’a taşımak için destek kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 10 Ekim Ankara Katliamı’nda vefat edenlerin yakınları, yaralananlar ve tanıklardan oluşan 10 Ekim gönüllüleri, katliamın altıncı yılında “Barışa Uçan Kanatlar ve Ardında Kalanlar” etkinliklerini organize etti.

Katliamın altıncı yılında, ilkini 9 Ekim 2021'de Ankara'da, ikincisini ise 22 Ekim’de Çanakkale'de gerçekleştirilen anma programının İstanbul’da da yapılması hedefleniyor. 10 Ekim gönüllüleri İstanbul'da yer alan toplumsal bellek çalışan kişi, kurum ve sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve İstanbullular ile bir araya getirmeyi amaçladıkları organizasyon için destek kampanyası başlattı.

FONGOGO ARACILIĞIYLA DESTEK OLUNABİLİYOR

Gönüllüler, anma programı etkinliklerinin İstanbul ayağını, 10-25 Aralık'ta Hangi İnsan Hakları Film Festivali kapsamında Depo İstanbul'da gerçekleştirebilmek, “Barışa Uçan Kanatlar ve Ardında Kalanlar” etkinliklerini İstanbul’a taşıyabilmek amacıyla bir kitlesel fonlama kampanyası başlattı. Gönüllüler, 10 Ekim Ankara Katliamı için hazırlanan resim ve fotoğraf sergisi, barış durağı, 10 Ekim battaniyesi gibi bellek ve iyileşme pratiklerini İstanbul'a taşımaya destek olmak isteyenleri Fongogo sayfasından destek olmaya çağırıyor.