10 Ekim Avukatları: 7 Haziran –1 Kasım sürecini siyasal hesaplarına malzeme yapanlardan beklentimiz yok

10 Ekim Katliamı Davası Avukat Komisyonu, Ümit Özdağ’ın Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulunmasının ardından açıklama yaptı: Dar siyasi hesaplaşmalarına malzeme edilmesinden ibaret.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 7 Haziran-1 Kasım arasındakine benzer 'şiddet olayları' planladığını ileri sürerek o dönemki Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulundu, “Çıkın ne oldu haziran-kasım arasında Türk milletine anlatın. Çünkü benzer bir çalışma başlamış görünüyor” dedi.

Özdağ’ın işaret ettiği tarihler arasında yaşanan, 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ankara Katliamı’nın Davası'nı takip eden Avukat Komisyonu açıklama yaptı. Avukatlar, "Tüm bu süreç boyunca müvekkillerimize destek olmayan, maddi gerçeğin açıklanması için hiçbir çaba harcamayan, adalet mücadelesinin tarafı olmak gibi bir tutum sergilemeyenlerin 2015 Haziran ve Kasım seçimleri arasındaki dönemden söz etmesi ve bu döneme dair siyasal iktidara işaret etmesinin siyasi ikbal nedeniyle olduğunu bilmekteyiz” ifadelerini kaydetti.

‘DAR SİYASİ HESAPLAŞMALARINA MALZEME EDİLMESİNDEN İBARET’

2015 yılı Haziran ve Kasım seçimleri arasında yaşanılanların yeniden kamuoyu gündeminde olduğunu belirten 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, "AKP’nin kaybettiği siyasal iktidarı katliamların gölgesi altında yeniden tesis ettiği, ülke tarihinin en kritik ve karanlık dönemlerinden birinin yeniden yaşanacağına ilişkin bilgilerin açıklandığı bir dönemden geçmekteyiz” dedi.

Ümit Özdağ’ın Davutoğlu’na yönelik çağrısının, "Katliamlar döneminin gerçek anlamda aydınlatılmasına dair bir talep" olmadığını ifade eden 10 Ekim Avukatları, Özdağ’ın açıklamasını, "Bu dönemin şaibelerinin, siyasilerinin birbirleri ile dar siyasi hesaplaşmalarına malzeme edilmesinden ibaret” olarak değerlendirdi.

Ahmet Davutoğlu’nun benzer açıklamalarına ilişkin daha önce taraflarınca açıklama yapıldığını, "bildiklerini anlatması" çağrısının dile getirildiğini hatırlatan 10 Ekim Avukatları, "Aradan geçen zaman içerisinde Davutoğlu tarafından yapılmış bir açıklama bulunmamaktadır. Ümit Özdağ’ın çağrısına bir yanıt verip vermeyeceğini ise dikkatle izleyeceğimizi belirtmek isteriz" ifadelerini kaydetti.

10 Ekim Katliamı Davası Avukat Komisyonu’nun açıklaması şu ifadelerle sürdü:

SİYASAL HESAPLARINA MALZEME YAPMAK İSTEYENLERDEN BİR BEKLENTİMİZ YOK: "Dönemin siyasi aktörlerinden ve bu dönemi siyasal hesaplarına malzeme yapmak isteyenlerden bir beklentimiz olmadığını kamuoyu önünde bir kez daha ifade ederken, söz konusu açıklamaların 2015 yılı Haziran ve Kasım seçimleri arasında bu ülkede neyin gerçekleştirildiği konusunda söylediklerimizi teyit ettiğinin de altını çizmek gereklidir. 2015 Türkiye’sinde yaşananların aydınlatılması, tüm sorumlularının yargılanması gerektiği tarafımızca ve müvekkillerimizce tam 6,5 yıldır ifade edilmekte ve kesintisiz bir hukuk mücadelesi sürdürülmektedir. Devam eden yargılamanın ise bu döneme ve sorumluluklara asla girmeyen ve sadece IŞİD’lileri yargılayan bir süreç olarak yürütülmek istendiğini bir kez daha ifade etmek istemekteyiz.

TALEBİMİZ SİYASAL İKTİDARIN SORUMLULUKLARININ DA ORTAYA ÇIKMASI: 10 Ekim Ankara Katliamı’nın tüm yönleri ve sorumluları ile aydınlatılması talebi adalet mücadelemizin temelidir ve her duruşmada, her yıldönümünde, her anma etkinliğinde bu talep tekrarlanmaktadır. Şüphesiz bu talebimiz siyasal iktidarın sorumluluklarının ortaya çıkmasını da kapsamaktadır. Söz konusu dönemde gerçekleştirilen tüm katliamların, acıların, hayatlarımızda yaratılan geri dönüşü olmayan yıkımların hesabının sorulması, barış, demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin bir parçasıdır. Nitekim 10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nı her aşamada sahiplenen ve adalet mücadelesini birlikte yürüttüklerimiz de ülkemizin demokrasi güçleridir. Bir kez daha dosyamızın 12 Mayıs 2022 tarihinde saat 10.00’da Ankara Adliyesi’nde görülecek duruşmasında adalet mücadelemize devam edeceğimizi hatırlatır, basını ve kamuoyunu davayı takip etmeye davet ederiz." (DUVAR)