10 Ekim Ankara Katliamı davası yarın görülecek

10 Ekim 2015'te IŞİD'in Ankara Gar'ında düzenlediği bombalı saldırılara ilişkin davanın 23. duruşması yarın Ankara'da görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD’in 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nda düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi öncesi gerçekleştirdiği canlı bomba saldırılara ilişkin davanın 23’üncü duruşması yarın Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Dava 7 Kasım 2016'da başlayan davada iki yıl sonra 9 sanık hakkında 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş ve dava sona ermişti. Ancak firari sanıklar yönünden ayrılan dosyanın dava süreci 2018 yılında yeniden başladı ve hala sürüyor. Bu dava, örgüt yöneticiliğinden cezalandırılan Erman Ekici hakkında "insanlığa karşı işlenmiş suç"tan hazırlanan iddianame ile birleştirildi.

 

 22 duruşması görülen 36 sanıklı davada 3 kez mahkeme heyeti değişti. 

GEÇEN DURUŞMADA NE OLMUŞTU?

Önceki duruşmada katliamda kamu görevlilerinin sorumluluğunu ortaya koyan Mülkiye Müfettişliği Teftiş Kurulu raporlarının bazı sayfaları 'ayıklanarak' dava dosyasına gönderilmesine itiraz eden avukatlar, sansürlenen raporlara göre, katliamda kritik rolü olan faillerin telefonlarının dinlendiği, gelen istihbaratın gizlendiğinin anlaşıldığını belirtmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'nın davadan delil gizlediğinin altını çizen avukatlar, mahkeme heyetinden sansürlenen belgelerle korunan faillerin açığa çıkarılmasını istemişti. Ancak avukatların tüm talepleri üçüncü kez değişen mahkeme heyeti tarafından da reddedildi.

 

 

 

(HABER MERKEZİ)