10. Boğaziçi Film Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu

10'uncu Boğaziçi Film Festivali’nde “Altın Yunus” için yarışacak ulusal filmler açıklandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmler açıklandı. 21-28 Ekim tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak olan festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü “Altın Yunus” için Ümit Köreken’in “Bir Umut”, Cüneyt Karakuş’un “Eflatun”, Atalay Taşdiken’in “Hara”, Ümran Safter’in  “Kabahat”, Selcen Ergun’un “Kar ve Ayı”, Özcan Alper’in “Karanlık Gece”, Cem Demirer’in “Mendirek”, Olgun Özdemir’in “Tatlı Süt Köpüğü”, Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in “Tebessüm”, Hakan Kerim Karademir’in “Uçuş 811” filmleri yarışacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerden “Eflatun”, “Tebessüm” ve “Uçuş 811” dünya prömiyerlerini 10. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

ULUSAL YARIŞMANIN İLK FİLMLERİ

Yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla ulusal yarışmada Akli Film’in destekleriyle verilen “En İyi İlk Film Ödülü” için de yönetmenlerinin ilk uzun metrajları olan “Eflatun”, “Kabahat”, “Kar ve Ayı”, “Mendirek” ve “Uçuş 811” filmleri yarışacak.

10. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Filmleri şöyle...

-Bir Umut – Ümit Köreken 
-Eflatun – Cüneyt Karakuş
-Hara – Atalay Taşdiken
-Kabahat – Ümran Safter
-Kar ve Ayı – Selcen Ergun
-Karanlık Gece – Özcan Alper 
-Mendirek – Cem Demirer
-Tatlı Süt Köpüğü – Olgun Özdemir
-Tebessüm – Sezgin Cengiz, Şiyar Gedik
-Uçuş 811 – Hakan Kerim Karademir