1 milyon lira dolandırdılar, evini de sattırmaya çalıştılar

Kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi, 72 yaşındaki kadının 1 milyon lirasını aldı. Üç gün sonra tekrar arayıp kadının evini de sattırmaya çalışan zanlılar yakalandı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, 4 Mart'ta A.N.G.adlı kadını arayarak, banka hesabındaki parasının yurt dışına transfer edilmek istendiğini, son anda durumu engellediklerini, kendisiyle iş birliği yapmasını istediklerini söylediler.

Bankayı arayıp hesabındaki 1 milyon lirayı çekeceğini söyleyen A.N.G., ertesi gün bankadan çektiği parayı bir poşete koyarak kendisine belirtilen Kağıthane Hürriyet Mahallesi'nde bir kişiye parayı verdikten sonra dolandırıldığını anlayıp durumu polise başvurdu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olaya ilişkin çalışma başlattı.

72 yaşındaki A.N.G'yi 7 Mart'ta tekrar arayan şüpheliler, evini de sattırmaya çalışması üzerine polis ekipleri, dolaylı müzakere yürüttü.

Polisin yönlendirmesiyle teklifi kabul eden A.N.G, bir gün sonra şüphelilere sattığı evin parasını Beşiktaş'ta belirledikleri adreste teslim edeceğini söyledi.

Buluşma noktasında önlem alan polis, içi boş poşeti teslim alan 3 kişiyi suçüstü yakaladı. Şüpheli Erdal A. (20), Halil A. (27) ve Yakup A. (20) gözaltına alındı. 3 kişi tutuklandı. (İSTANBUL-AA)