1 Mayıs’ta katledilenler anıldı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla 1 Mayıs 1977’de İstanbul Taksim’de, 1 Mayıs 1989’da Şişhane’de ve 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’de katledilenler anıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile Kazancı Yokuşu’nda bir araya gelen emek ve meslek örgütleri, “Kanlı 1 Mayıs” olarak adlandırılan 1 Mayıs 1977’de İstanbul Taksim’de, 1 Mayıs 1989’da Şişhane’de ve 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’de katledilen işçileri andı. Taksim Meydanı’nda bulunan Kazancı Yokuşu’nda gerçekleştirilen anmada 1 Mayıs’ta katledilenlerin isimleri okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklamasında, Gezi Davası’nda verilen karara tepki gösterdi. Çerkezoğlu, “And olsun ki Mücella ablanın sözü, Tayfun’un Vera’sı, Can’ın inadı bizlere emanettir. Ve o emanet, 1 Mayıs meydanlarında en güçlü biçimiyle bizimle olacaktır” dedi.

Kazancı Yokuşu başına karanfil bırakıldı ve saygı duruşunun ardından Şişhane’ye doğru yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sırasında polis ile sendika yetkilileri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Polis grup halinde yürümelerine izin vermedi. Yürüyüş esnasında polis sürekli barikat kurarak grubun önünü kesti. 

MEHMET AKİF DALCI, ŞİŞHANE'DE ANILDI

1 Mayıs 1989'da katledilen Mehmet Akif Dalcı, Şişhane'de anıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Dalcı’nın öldürüldüğü yere kırmızı karanfil bırakıldı.

ODABAŞI, ALBAYRAK, LEVENT VE RENÇBER İÇİN KADIKÖY'DE ANMA

Sendika temsilcileri ve işçiler, 1 Mayıs 1996'da Kadıköy'de katledilen Dursun Odabaşı, Hasan Albayrak, Yalçın Levent ve Akın Rençber'i ise Kadıköy Belediye Otoparkı önünde andı.