1 Mayıs’ta Karadeniz: 47 gözaltı, bir yaralı

Türkiye’nin çoğu şehrinde 1 Mayıs’ta alanlarda olmak isteyenleri polis, biber gazı ve şiddet ile karşıladı. Trabzon’da ve Hopa’da toplam 47 kişi gözaltına alınırken bir kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alanlarda olmak isteyen pek çok kişi, polis engeliyle karşılaştı. Trabzon’da Halkevi ve Öğrenci Kolektifleri üyelerinden oluşan grup, Trabzon Meydanı’na çıkmak istediği sırada polisin saldırısına uğradı. Gruptan 12 kişi gözaltına alınırken Halkevleri Genel Yönetim Kurulu üyesi Berna Demirtaş, yaralandı.

Hopa’nın Artvin ilçesinde 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen ve aralarında Sol Parti, TİP ve Halkevleri üyelerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Hopa Sol Parti, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda gözaltına alınanlar arasında Sol Parti İlçe Başkanı Tanju Gümüşkaya’nın da olduğunu belirtip “Hopa'da evlerinin önünden gözaltına alınan Sol parti ilçe başkanımız Tanju Gümüşkaya ve Halkevleri, Tip, Komite ve Kadın savunma ağı üyeleri yaklaşık 35 arkadaşımız polisin saldırılarıyla karakola götürülüyor. İlçe başkanımız ve dostlarımızı derhal serbest bırakın. YAŞASIN 1 MAYIS” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)