1 liralık elektrik faturasına 3 taksit yapıldı

Edirne’de Menekşesofular Köyü’ndeki evine gelen 1 liralık elektrik faturasını ödemek isteyen Ferhat Seval, otomatik olarak üç taksit yapılmasına tepki gösterdi.

Ferhat Seval, ödeme sonrası verilen makbuzu göstererek "Kağıt masrafına yazık" dedi.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Ülke genelinde elektrik faturalarındaki zamlar gündem oluştururken Ferhat Seval’e 1 liralık elektrik faturası geldi. Köydeki evine gelen 1 liralık faturayı ödemeye gittiğinde ise Ferhat Seval, faturayı üç taksitle ödemek zorunda kaldı. 

‘KAĞIT MASRAFINA YAZIK’

Çiftçilik yapan Ferhat Seval, çok sık kullanmadığı köy evine gelen 1 liralık faturaya şaşırdığını belirterek, onu da öderken de üç taksitle ödeyebildiğini söyledi. 1 liralık faturayı bir kerede ödeyemeyen Seval, “kağıt masrafına yazık” dedi.

Gazetecilere yaşadığı trajikomik durumu anlatan Seval, evini pek kullanmadığından fatura gelmeyeceğini düşünerek, faturayı görünce çok şaşırdığı söyledi. 1 lira için sırada beklediğini ifade eden Seval, “Gelen faturaya baktığımda faturaya gerçekten inanamadım. 1 lirayı üç taksit yaptılar. Ben peşin ödemek istedim. Sistem otomatik üç taksite bölmüş. Daha önce de 8 lira gelmişti fatura. Gelmez diye düşündüm, ama 1 lira gelince şaşırdım. Komik bir durum. Bu faturayı öderken sırada durmam gerekti. Üç adet tahsilat makbuzu kestiler. Yazık günah. Mili servet bu yani, 1 lira için. Ödemesem elektriğim kesilecek. Mecbur kaldım ödemeye. Belirli bir fiyattan aşağı faturanın kesilmemesi lazım” diye konuştu.