YAZARLAR

Gülfim Abla Köşesi: Genç görünmek için 5 ipucu!

Genç göstersin diye Instagram'da story sayınızı 30’a çıkarın. Hikayenizi gündelik hayata dair çer çöp ne varsa onunla doldurun. Ne koyduğunuzun da bir önemi yok. Yeter ki o arada o hızlı akış görünsün. Hep bunlar, bu hız falan genç işi şeyler

Değerli okurlar, malum pek çoğumuz olduğumuzdan daha genç görünmek istiyoruz ve estetik müdahaleler genelde ateş pahası. Peki böyle diye, yılların erdemini ve yorgunluğunu karşınızdaki kişiyle paylaşmak zorunda mısınız? Elbette hayır! Küçük dokunuşlarla artık siz de daha genç görünebilirsiniz. İşte 5 ipucu. Buyurun:

1-Whatsapp'ta sürekli emoji kullanın.

Genç göstersin diye Whatsapp'ta sürekli emoji kullanıyorum. Neler neler var bir bilseniz? Atlayan zıplayan suratlar, ters dönen, dört takla atan emojiler… Her türlü haleti ruhiyeye uygun. (Bu arada haleti ruhiye falan da demeyin sakın ha hoşlandığınız kişinin yanında. Hep bunlar yaşlı gösterir. Şimdi kendi aramızda konuşuyoruz.) Evet ne diyorduk? Ruh halinize uygun emojileri basın durun. Çekinmeyin, elinizi korkak alıştırmayın. Gerçi çok da aşırıya kaçarsanız kıt akıllı görünme ihtimali var. İşte siz ona göre orta karar bir şey ayarlayın.

2-Başka birinin fotoğrafını kullanın.

WhatsApp'ta emoji kullanmak istemiyor musunuz? Karizmanızdan ödün vermiş olurum diye mi düşünüyorsunuz? Olabilir. Öyleyse başka birinin fotoğrafını kullanın. Yani sizin 10 yıl önceki fotoğrafınızı. Neticede o da artık başka biri. Hem de siz gibi. İşte kullanın bu fotoğrafı daha genç görünün.

3-Instagram'da story sayısını günde 30’a çıkarın.

İşte bu çok mühim. Genç göstersin diye Instagram'da story sayınızı 30’a çıkarın. Hikayenizi gündelik hayata dair çer çöp ne varsa onunla doldurun. Ne koyduğunuzun da bir önemi yok. Yeter ki o arada o hızlı akış görünsün. Hep bunlar, bu hız falan genç işi şeyler. Bununla mutlaka uğraşın ki içinizin geçtiği anlaşılmasın. Benim gözlerim uykudan kapansa bile, şekerleme yapmadan önce mutlaka hikayeye bir iki saniyelik görüntü, kanaviçe, dantel örneği bile de olsa ekliyorum.

4-Cümle arasında vize ve final kelimelerini geçirin.

Konuşurken genç göstersin diye vize ve final kelimelerini kullanın. Öyle bağlamdan bağımsız, ortaya… Siz en son sınav göreli üzerinden yarım asır geçmiş olabilir. Efendim rüştiye mektebini bitirmiş, Darülfünun mezunu olmuş olabilirsiniz. Olsun, siz vize diyin, final diyin. Böylece yaşınızı kolaylıkla 30 altına çekebilirsiniz. “Ben vize gördüm.” “Finaller bu sene çok zor.” Gibi gibi. Zaten final hangi sene kolay olmuş ki?

5-Çantanızda kolonya ve vesikalık fotoğraf taşımayı bırakın.

Biliyorum çok zor. Yılların alışkanlığı ama yapmayın. 40’tan büyük olduğunuz ortaya çıkar. Şüphe çekersiniz. Genç görünmek için çantanızda kolonya ve vesikalık fotoğraf taşımayı bırakın.

Not: Çok da Fifi Hatunlar Stand up gösterimiz için bu hafta mekan ve saatimiz şöyle: 13 Temmuz Perşembe 21:00 BKM Mutfak Sahne, Beşiktaş. Gelin, gülüşelim.

Meltem Parlak e-posta: [email protected] twitter: @meltemparlak12


Meltem Parlak Kimdir?

Psikoloji alanında İstanbul Üniversitesi’nde lisans, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları ve Terry Schreiber Studio’da oyunculuk eğitimi aldı. 2004’te Bird-On-A-Cliff Theatre Company’s Woodstock Shakespeare Festival’de Romeo ve Juliet’te Juliet’i canlandırdı. Barda, Muhalif Başkan filmlerinde, Hatırla Sevgili ve Zoraki Başkan içinde olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. 2011’de Şaşaalı Şehir, 2013’te Gülfim Abla, 2014’te Gülfim Abla Yüzük Bekliyor, 2015’te Sen Dünkü Sen Olacak mısın? romanları yayınlandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kadın başrol karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi Koltuk yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterildi. Zaytung.com internet sitesinde editörlük ve haber spikerliği yapmıştır. MXC yarışma programı için mizahi metinler hazırlayıp seslendirmiş ve Bihaber programında yazarlık ve sunuculuk yapmıştır. 2015’ten beri Açık Mikrofon aktivitelerinde, Hatunlar Stand Up – Çok da Fifi ekibi ile stand-up yapmaktadır ve Evlenecek miyiz?adında tek kişilik bir gösterisi bulunmaktadır.