YAZARLAR

Gülfim Abla Köşesi: Akrepler hipster'la, homeless arası bir yerdeler

Yaylar bazılarının Ramazan eğlencesi oluyor, Yengeçler çeşitli baharatlarla tatlandırılıyor, Akrepler hipster'la, homeless arası bir yerdeler...

Koç:

Yaz geldi. Hazırlıklar yapılıyor. Hangi mayo, bikini sizin üzerinizde mankenlerin üzerinde durduğu gibi duracak diye endişelisiniz. Hiç endişelenmeyin. Hiçbiri. Hiçbiri sizin üzerinizde onlarda durduğu gibi durmayacak. Yiyin, için siz rahat olun.

Boğa:

O kişinin sizin için doğru insan olmadığını düşünüyorsunuz. Bunda eşiyle çok sık vakit geçirmesinin de etkisi var. Çok haklısınız. Yani tabii eğer o eş siz değilseniz. Sizin olmayan bir eş, eşiyle oldukça sık vakit geçiriyorsa o kişi sizin için doğru kişi olmayabilir.

İkizler:

Dirayetli, kontrollü, albenili, çekici, karizmatik ve yüce gönüllü olur İkizler erkeği. Siz herhalde dayı tarafına çekmişsiniz.

Yengeç:

Çeşitli baharatlarla tatlandırılacaksınız.

Aslan:

Hoşlandığınız kişinin dikkatini çekmek için ufak tefek değişiklikler yapmaya kararlısınız. Tabii buyurun. Nasıl olsa adam bu yaz evleniyor. Saç, makyaj, beden dili, duruş ve tarz... İstediğiniz değişiklikten başlayabilirsiniz.

Başak:

Bu hafta hayatınızın aşkını ararken, televizyonun kumandası, bir adet madeni lira ve birkaç adet fıstık kabuğu bulacaksınız. Şu evi bir süpürün yahu.

Terazi:

Bizim mahallede bir Niyazi Amca vardı. Onun kayınbiraderinin kızının burcunu okuyorsunuz. Lütfen kendi burcunuza gidin.

Akrep:

Uzun zamandır ödün vermediğiniz tarzınız ve duruşunuzla nicedir hipster'la, homeless arası bir yerlerde dolanıp duruyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Size de hayat zor.

Yay:

Bazılarının Ramazan eğlencesi olacaksınız.

Oğlak:

Kimse sizden bazı konularda daha iyi olmanızı, daha başarılı olmanızı, daha çok kazanmanızı, insanlar üzerinde ilgi uyandırmanızı beklemiyor. Herkes kapasitenizin farkında. Hiç üzmeyin boş yere kendinizi.

Kova:

Bu hafta kendinizi güçlü, zinde, iyimser ve hayat dolu hissedebilir, seyahat yapmak, yeni insanlar tanımak isteyebilirsiniz. Ama boşuna heyecanlanmayın. Kredi kartı ekstresi gelince zaten oturduğunuz yerde oturacaksınız. İyisi mi hiç yorulmayın.

Balık:

Meltem Parlak’ın, “Evlenecek miyiz?” isimli tek kişilik gösterisine gidecek ve çok eğleneceksiniz. Çünkü? Neden olmasın? Gösteri bu akşam 21:00’de Living Room, Kadıköy’de. (17 Haziran 21:00 Living Room Art Cafe and Social Club, Kadıköy) Duyuru için sizin burcu harcamış oldum sevgili Balıklar. Kusuruma bakmayın. Fakat sadece Balıkları değil, tüm burçları bekliyorum. Haydi gelin hep beraber gülüşelim.


Meltem Parlak Kimdir?

Psikoloji alanında İstanbul Üniversitesi’nde lisans, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları ve Terry Schreiber Studio’da oyunculuk eğitimi aldı. 2004’te Bird-On-A-Cliff Theatre Company’s Woodstock Shakespeare Festival’de Romeo ve Juliet’te Juliet’i canlandırdı. Barda, Muhalif Başkan filmlerinde, Hatırla Sevgili ve Zoraki Başkan içinde olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. 2011’de Şaşaalı Şehir, 2013’te Gülfim Abla, 2014’te Gülfim Abla Yüzük Bekliyor, 2015’te Sen Dünkü Sen Olacak mısın? romanları yayınlandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kadın başrol karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi Koltuk yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterildi. Zaytung.com internet sitesinde editörlük ve haber spikerliği yapmıştır. MXC yarışma programı için mizahi metinler hazırlayıp seslendirmiş ve Bihaber programında yazarlık ve sunuculuk yapmıştır. 2015’ten beri Açık Mikrofon aktivitelerinde, Hatunlar Stand Up – Çok da Fifi ekibi ile stand-up yapmaktadır ve Evlenecek miyiz?adında tek kişilik bir gösterisi bulunmaktadır.