YAZARLAR

Gülfim Abla Köşesi: Venüs bu hafta Başaklara yerleşiyor

Koçlar kedisiyle baş başa, Kova burçları beş kuruş bulsa çok eğlenebilir, Başakların misafiri Venüs...

Koç:

Ay’ın bulunduğu konum, Merkür’ün yaptığı açı, Neptün’ün yaptığı şerefsizlik, armudun sapı, üzümün çöpü derken kaldınız mı gene kedinizle baş başa? Neyse, onun da patisine sağlık, iyi kötü oyalıyor ya sizi, buna da şükür.

Boğa:

Hiç canınız yanmayacak. Rutin bir prosedür. Aa bayıldı!

İkizler:

Duygusal konularda hata yapmaktan bıktınız. Ama üzülmeyin. Zaten bu yaştan sonra sizle hata yapabilecek kimseyi de bulamayacağınız için artık hiç böyle bir sorununuz kalmayacak ki. Rahat olun.

Yengeç:

Gelininizin burcunu okuyorsunuz. Bu yaptığınız çok saçma. Lütfen kendi burcunuza gidin.

Aslan:

Herkes güzelliğinizi, zarafetinizi kıskanıyor. Elbette, kimin böyle kaytan bıyığı olur da kıskanılmaz. Hele o heyula gibi omuzlar. O sırma gibi kaşlar. Sahiden de sizi kimseler çekemiyor. Ay, maşallah.

Başak:

Venüs bu hafta sizin burcunuza yerleşecek. Çok fazla bir eşyası yokmuş, işte dolap, şifonyer, küçük fırın, evladiyelik albümler, öyle şeyler. "Şifonyeri, dolabı ben hallederim de, fırın için bir el atarsa iyi olur" dedi. Belinde fıtık varmış galiba hafiften.

Terazi:

Mağrur, etkileyici, çekici bakışlarınızla dikkat çekiyor, her gittiğiniz yerde küf benzeri bir koku bırakıyorsunuz. Lütfen yetişkin bezinizi daha sık değiştirin.

Akrep:

Kendinizi şu sıralar bitkin ve yorgun hissediyor, yeni biten ilişkinizin izlerini üzerinizden atamadığınızdan endişe ediyorsunuz. Haklısınız ve bu konuda bir şey yapmazsanız o izler size yaklaşık 8 ay sonra "anne" diyecek. Tebrikler şimdiden.

Yay:

Bütün sevdiklerinizin etrafınızda pervane olacağı, bir dediğinizin iki edilmeyeceği ve bol bol istirahat edip televizyon seyredeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Nekahat dönemi dediğimiz bu dönemi de hayırlısıyla bir atlatabilseniz. Büyük geçmiş olsun.

Oğlak:

Tipik bir Oğlak burcu zeki, dirayetli, çekici, karakter sahibi, yaratıcı, lider yapılı, entelektüel ve esprili olur. Siz bu özelliklerden bari en az birine… Kime çektiniz ki acaba böyle?

Kova:

Bu hafta sevdiklerinizle harika vakit geçirebilir, birlikte alışverişe gidebilir, tatile çıkabilir, gününüzü gün edebilir ve çok eğlenebilirsiniz, cebinizde beş kuruş para olsa. Gerçi bunu zaten her hafta yapabilirsiniz cebinizde para olsa. Ya işte maalesef bu işler hep para.

Balık:

Tabii siz yine umudunuzu kesmeyin de.

Not: Çok da Fifi Hatunlar Stand up gösterimiz için bu hafta mekan ve saatimiz şöyle:

11 Mayıs Perşembe 20:30 Leman Kültür Beşiktaş. Gelin, gülüşelim.


Meltem Parlak Kimdir?

Psikoloji alanında İstanbul Üniversitesi’nde lisans, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları ve Terry Schreiber Studio’da oyunculuk eğitimi aldı. 2004’te Bird-On-A-Cliff Theatre Company’s Woodstock Shakespeare Festival’de Romeo ve Juliet’te Juliet’i canlandırdı. Barda, Muhalif Başkan filmlerinde, Hatırla Sevgili ve Zoraki Başkan içinde olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. 2011’de Şaşaalı Şehir, 2013’te Gülfim Abla, 2014’te Gülfim Abla Yüzük Bekliyor, 2015’te Sen Dünkü Sen Olacak mısın? romanları yayınlandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kadın başrol karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi Koltuk yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterildi. Zaytung.com internet sitesinde editörlük ve haber spikerliği yapmıştır. MXC yarışma programı için mizahi metinler hazırlayıp seslendirmiş ve Bihaber programında yazarlık ve sunuculuk yapmıştır. 2015’ten beri Açık Mikrofon aktivitelerinde, Hatunlar Stand Up – Çok da Fifi ekibi ile stand-up yapmaktadır ve Evlenecek miyiz?adında tek kişilik bir gösterisi bulunmaktadır.