YAZARLAR

Gülfim Abla Köşesi: Kilo vermeye çalışırken nelere dikkat etmemeliyiz? İşe yaramayan 5 yöntem! 

Göbeğime kaç kez bağlanmak istemediğimi, artık onunla olmak istemediğimi, yalnız kalmaya ihtiyacım olduğunu, sorunun onda değil bende olduğunu söylesem de söz dinletemedim. Arkadaş kalma teklifimi de müstehzi gülerek karşıladı.

1-Göbek yağlarını eritmekte işe yaramayan yöntem. 

Göbek yağlarını eritmekle ilgili yöntemler okumak bir işe yaramıyor. Son iki haftadır yattığım yerden göbek yağlarını eritmekle ilgili nice yöntem okudum. Ancak faydalanamadım. Belki bu makaleleri ayakta okumak bir nebze daha etkili olabilir.

2-Metabolizmayı hızlandırmak için yüreklendirici konuşma yapmak işe yaramıyor. 

Metabolizmamı hızlandırmak için geçen gün metabolizmamı çektim karşıma konuştum. Metabolizmam dedim, ciğerim dedim, kuşum. Bak bu böyle olmuyor, haydi biraz toparlanalım artık dedim. Ele güne rezil oluyoruz dedim. Artık dedim biraz hızlanmamız lazım dedim. Oturuyordum o esnada, şöyle biraz uzandım, gene yüreklendirici bir şekilde konuşmaya devam ettim. Sen yaparsın, sen aslansın, hadi bakayım koçum dedim. İçim geçmiş sonra uyumuşum. Sabah kalktığımda metabolizmam olduğu yerde duruyor idi. Hiç söz dinlemiyor kerata!

3-Göbeğinizle ayrılık konuşması yapmanın faydası yok. 

Göbeğime kaç kez bağlanmak istemediğimi, artık onunla olmak istemediğimi, yalnız kalmaya ihtiyacım olduğunu, sorunun onda değil bende olduğunu söylesem de söz dinletemedim. Arkadaş kalma teklifimi de müstehzi gülerek karşıladı. Ne istediğimi bildiğini iddia ederek, bir tabak kadayıf yememizi önerdi. Arkadaşça dedi. Hay hay dedim, ne olacak ki sadece bir tabak tatlı. Kendime geldiğimde kafam hala buzdolabının içinde bir gün önceden çilekli pasta kaldı mı diye çaresizce aranıp duruyordum. Yine oyuna gelmiştim.

4-Egzersiz yapmakla ilgili derin derin düşünmek fayda sağlamıyor.

Geçen gün patates salatası, kısır yiyip pencereden bakarken aklıma egzersiz yapmak geldi. Bu konuyla ilgili derin derin düşündüm. Hiç faydasını göremedim. Ne kadar detaylı ve uzun, egzersiz yapmak hakkında düşünürsem düşüneyim, bütün hafta hiç kilo kaybım olmadı. Acaba düşünme zamanıyla ilgili bir sıkıntı mı var diye bu konu üzerine biraz daha düşündüm. Patates salatası ağırlık yaptığından mıdır nedir içim geçmiş uyumuşum. Sabah bir de erken kalkıp egzersiz yapmak hakkında düşünmeyi deneyeceğim. Belki birkaç kişi aynı anda düşünürsek onun da faydası olabilir bilemiyorum. Yarın kalkınca hep beraber bu konuyu bir düşünelim.

5-Buzdolabı üzerine zayıf insan fotoğrafı koymaktan kim faydalanmış? 

Ben değil. Buzdolabı üzerine zayıf insan fotoğrafı koymaktan bir fayda görmedim. Her defasında, ah ne kadar da zayıf güzel bir insan, haydi gidip bakayım da şuna motive olayım, diye düşünerek buzdolabına doğru gittiğimde oradan ağzım dolu ayrıldım. Dünden kalmış soğuk köfte, dipte kalmış bir parça irmik helvası ve iki dilim kaşar peynirini ağzıma tıkarken hala, ne kadar da zayıf ve güzel bir insan, aman da ne kadar iyi onun için, aferin ona diye düşünmüşümdür. Buzdolabının üzerindeki zayıf insanı sahiden ve gönülden tebrik ediyorum.


Meltem Parlak Kimdir?

Psikoloji alanında İstanbul Üniversitesi’nde lisans, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları ve Terry Schreiber Studio’da oyunculuk eğitimi aldı. 2004’te Bird-On-A-Cliff Theatre Company’s Woodstock Shakespeare Festival’de Romeo ve Juliet’te Juliet’i canlandırdı. Barda, Muhalif Başkan filmlerinde, Hatırla Sevgili ve Zoraki Başkan içinde olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. 2011’de Şaşaalı Şehir, 2013’te Gülfim Abla, 2014’te Gülfim Abla Yüzük Bekliyor, 2015’te Sen Dünkü Sen Olacak mısın? romanları yayınlandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kadın başrol karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi Koltuk yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterildi. Zaytung.com internet sitesinde editörlük ve haber spikerliği yapmıştır. MXC yarışma programı için mizahi metinler hazırlayıp seslendirmiş ve Bihaber programında yazarlık ve sunuculuk yapmıştır. 2015’ten beri Açık Mikrofon aktivitelerinde, Hatunlar Stand Up – Çok da Fifi ekibi ile stand-up yapmaktadır ve Evlenecek miyiz?adında tek kişilik bir gösterisi bulunmaktadır.