YAZARLAR

Kazanan 'ev sahibi'!

Maç sonu iki takım oyuncuları için bitmeyen alkışlar sahada oynanan oyunun tatminkarlığını gözler önüne serdi. Trabzonspor'un yeni sahası Şenol Güneş Stadındaki ilk Beşiktaş mücadelesini ev sahibi(!) kazanacaktı elbette...

Beklendiği gibi hızlı başladı maç. Bir yanda gol krallı lider Beşiktaş, diğer yanda ikinci devrenin en iyi çıkış yapan takımı Trabzonspor. Cenk'in erken açılışı bir süre Trabzonspor'u şaşırtsa da genç Okay'ın golüyle skor eşitlendi oyun bir süre sakinledi. İlk yarının karşılıklı denemelerle eşitçe tamamlanması her takımın hoşuna giderdi.

İkinci yarı da fırtına kopartması muhtemel bir hızda başladı. Sık sık Adriano'yla soldan ataklar deneyen Beşiktaş, topu Aboubakar'la buluşturmayı becerdi de, usta bir dönüşle topu ağlara bıraktı Kamerun'lu. Ve fakat Castillo'nun solosu Beşiktaş savunmasında boşluk yarattı. O aradan iyi gönderdi füzeyi Kolombiyalı. Takıma galibiyet umudu veriyordu. Çok geçmeden gördü o ışığı arka direkte Rodallega ve takımını 3-2 öne geçirdi. Kolombiya karteli Beşiktaş'ı devirebilecek mi diye düşünürken araya Brezilya'nın en zorlu çetesinden keskin nişancı Talisca sahneye çıktı. Tam da nerede bu oyuncu diye herkes onu sahada ararken hafifçe kendini bırakarak kazandırdığı serbest vuruşu ne kadar 'Kıvrak' olursa olsun Onur'un uzanamayacağı yere nişanladı. Gol sevincindeki hareketi de sanki, 'İşte buradayım! İşte bu anlar için buradayım!' der gibiydi.

Bitime 15 dakika varken sonuç yine her an değişebilecek gibiydi. Rodallega çok hızlı bir cevap vermek istedi Talisca'nın golüne ama cevabı direğe takıldı. Golden hemen sonrasında santra noktasından gol atmak caiz, bir de olsaydı tarih olacaktı. Aynı hızla devam eden maçta bir Fabri çıkarıyor, bir Trabzonspor defansı kale önünde duvar oluyordu. İki golcüsüyle sahaya çıkan siyah beyazlı takımda Cenk çıkıp Necip girerken golcü oyuncu mutsuzdu. Fakat bu değişiklik orta sahada direnci geliştirmesi açısından Beşiktaş için olumlu bir adımdı. Bu sayede son dakikalara kadar ayakta kalabilen Babel, Gökhan ve Atiba uzatma dakikalarında inanılmazı başardı. Atiba'nın golü bir serbest vuruş ustası ayağından değil, orta sahanın ağır işçisinin nasırlı ayaklarıyla yükselip yaptığı darbeli matkap gibi kafa vuruşuyla olsa da, aynı Talisca'nın serbest vuruşundaki gibi uzanılamaz köşeye ulaşmıştı. Onur yine çaresiz kalmıştı.

Beşiktaş aldığı 3 puanla Trabzon'da 61 puana ulaşırken bitime 7 hafta kala maç fazlasıyla puan farkını 8'e çıkardı. Son dakikalarda atılan bu tarz gollerle kazanılan puanlar çoğu zaman şampiyonluk müjdecisidir. Bu galibiyet hele ki Trabzonspor gibi bir takımdan alınmışsa. Trabzonspor ise maçtan puansız ayrılmışsa bile gelecek sezon için gerçekten önemli bir güç olacaklarını kanıtlayan bir oyun sergiledi. Maç sonu iki takım oyuncuları için bitmeyen alkışlar sahada oynanan oyunun tatminkarlığını gözler önüne serdi. Trabzonspor'un yeni sahası Şenol Güneş Stadındaki ilk Beşiktaş mücadelesini ev sahibi(!) kazanacaktı elbette...


Volkan Ağır Kimdir?

1987 İstanbul doğumlu. 2006 yılından bu yana blog yazıyor. 2008 yılında Cumhuriyet gazetesi Spor Servisi'nde muhabirliğe başladı. O günden bu yana yoğunlukla spor muhabirliği yapıyor. Serbest muhabir olarak 2014 yılında Dünya Kupası'nı Brezilya'da, 2015 yılında Copa America'yı Şili'de takip etti. 2011 yılından bu yana Açık Radyo'da her pazartesi günü 19.30'da Efektifpas isimli spor programını sunuyor. Gazete Duvar'da haftalık, zaman zaman da çeşitli yayınlara özel konularda haberler hazırlıyor. Zaman zaman da kendisine dokunan sosyal ve toplumsal olaylar hakkında da yazıları ve haberleri çeşitli medyalarda yayınlanıyor. 2016 Ekim ayından bu yana Almanya'da Köln'de yaşıyor.