YAZARLAR

Kolombiya'da iyi ki 'hayır' çıktı

Kolombiya’da barış anlaşmasına halk oylamasında ‘Hayır’ çıkmasından sonra ibre tersine dönüyor. Ülkenin her yerinde düzenlenen ‘barışa evet’ mitingleri bugüne dek olmadığı kadar kalabalıklara ulaştı. Barışın tehlikeye girdiğini gören halk, nasıl olsa oylamada ”Si-Evet’ çıkacak rehaveti içindeyken, sadece yüzde 37 katılımla ‘Hayır’ çıkmasının ardından barışı kopartmak için oyuna girdi.

Sendikalar, köylü örgütlenmeleri, öğrenciler, sanatçılar, yazarların katılımıyla bu süreç demokratik bir mücadele örülmesinim başlangıcı olabilir. Yani barış şimdi halka maal oluyor. Bir gün, ilk oylamada iyi ki ‘Hayır’ çıkmış denilebilir.


Metin Yeğin Kimdir?

Yazar, belgeselci, sinemacı, gazeteci, avukat, seyyah... CNN-Türk, NTV, Kanal Türk, Al Jazeera, Telesur televizyonlarına 200'e yakın belgesel ve kurmaca filmler yaptı. Türkiye'de Cumhuriyet, Radikal, Birgün, Gündem; dünyada Il manifesto, Rebellion gazetelerine köşe yazıları yazdı. Dünyanın sokaklarını anlattığı 10'dan fazla kitaba sahip. Dünyanın farklı yerlerinde yoksullarla birlikte evler inşa etti, bir sürü farklı işte çalışarak yazılar yazdı, filmler çekti. Birçok ülkede kolektif çalışmalara katıldı, kooperatif örgütlenmelerine öncü oldu. Ekolojik direnişlere katıldı, isyanlara tanıklık etti. Türkiye ve birçok ülkede öğretim üyeliği yaptı... Ve dünyayı değiştirmeye çalışmaya devam ediyor hâlâ...