Suriyeliler okul bahçesinden kovuldu

Bir kadının, Suriyeli kursiyerler tarafından dövüldüğü iddia edildi. Aynı bahçede yer alan ilkokuldaki öğrencilerin velileri, "Suriyelileri istemiyoruz" sloganı attı. Suriyeliler, halk eğitim merkezinden çıkarıldı ve evlerine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'da, halk eğitim merkezinde eğitim alan Suriyeliler ile aynı bahçede bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri arasında, bir kadının dövüldüğü iddiası üzerine gerginlik çıktı. Olayın ardından okula gelen veliler, "Suriyelileri istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Okula gelen polisler, Suriyelileri merkezden çıkararak evlerine gönderdi.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Şanlıurfa'ya sığınan yetişkin Suriyelilere, Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü binasında eğitim veriliyor. Merkez, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ile aynı bahçede yer alıyor.

'ÇOCUKLARIMIZLA AYNI BAHÇEYİ PAYLAŞMASINLAR'

İddiaya göre, bir ilkokul öğrencisinin velisi, 2 Suriyeli tarafından dövüldü. İddianın duyulmasının ardından okul bahçesinde toplanan yaklaşık 10 veli, "Suriyelileri istemiyoruz" sloganı attı. Veliler, çocuklarının Suriyelilerle aynı bahçeyi kullanmasını istemediklerinin söylediler. Olayın ardından, okula zırhlı araçlar ve çevik kuvvet polisleri gönderildi.

Suriyeliler, halk eğitim merkezinden çıkarıldı ve minibüslerle evlerinde gönderildi. Suriyeli kursiyerlerin gönderilmesinin ardından, veliler okul bahçesinden ayrıldı. (ŞANLIURFA/DHA)