Bir çift geyik 5 bin geyik oldu

Çatacık Ormanları'nda geyik popülasyonu arttı. 27 yıl önce bir çift geyiğin yaşadığı ormanda şu an 5 bine yakın geyik bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Bir çift geyikle Çatacık Ormanları’nda üretimine başlanan geyiklerin sayısı 5 bine ulaştı. Geyiklerin çoğalmasında en büyük emek ise Zekeriya Soğuk’a ait.  Soğuk, 27 yıldır geyiklerin bakımını üstleniyor.

Habertürk'te yer alan habere göre, Çatacık Ormanları’nda üretilen ve doğaya salınan geyiklerin sayısı 5 bine ulaştı. Geyiklerin çoğalmasında en büyük emek ise 45 yaşındaki Zekeriya Soğuk’a ait. Soğuk, Çatacık Ormanları’ndaki geyik üretme çiftliğinde 27 yıldır görev yapıyor. 30 yıl önce bir köy öğretmeni, otomobiliyle giderken ormanın kıyısında yaralı bir dişi geyik buldu. Orman yetkililerine teslim edilen “Ajda” adı verilen geyiğin çiftleşmesi için Bursa’dan erkek bir geyik getirildi.

'5 BİNE YAKIN GEYİK OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ'

Türkiye’nin en güzel ormanlarından biri olan 33 bin hektarlık Çatacık Ormanları’nda geyik sayısı artmaya devam edince, Orman İşletmesi’nde görev yapan Zekeriya Soğuk geyiklerinin bakımıyla görevlendirildi. Soğuk, şunları söyledi:

"Doğada şu an yetiştirdiğimiz 5 bine yakın geyik olduğunu tahmin ediyoruz. Köylüler tarlalarına zarar verseler de geyikleri öldürmüyor. Onlara sahip çıkıyor. Nüfus artışı nedeniyle birkaç yıl önce geyiklerde akraba evlilikleri nedeniyle çeşitli hastalıklar görüldü.

Bursa’dan yeni geyikler getirerek, akraba evliliğini de önledik. Ailemi 15 günde bir görüyorum. Geyikler benim her şeyim. Geyikler de bana alıştı, devamlı yanıma geliyorlar. Zaman zaman elimden yem yiyorlar. Benden başkasına yaklaşmıyorlar."

Etiketler Bursa Geyik popülasyon