Trabzon Valiliği’nden çatışmada ölen çocuk açıklaması: Askere yardım ediyordu

Trabzon Valiliği, Maçka’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren çocuğun askerlere yer gösterirken ateş altında kaldığını açıkladı. Çocuğun kuzeni ise yanlarında götürürken yelek giydirmediklerini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon Valiliği, Maçka’da çıkan ve biri çocuk, biri asker iki kişinin yaşamını yitirmesine neden olan çatışmaya dair açıklama yaptı. Çatışmada ateş altında kalarak yaşamını yitiren çocuğun, PKK'li oldukları belirtilen kişilerin saklandıkları evi gösterdiğini belirtti.

Trabzon Valiliği’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Maçka ilçemiz kırsalında devam etmekte olan operasyon çerçevesinde; evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan jandarma astsubay kıdemli başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz.”

'ÇOCUĞU ORAYA YEM OLARAK GÖTÜRÜYORLAR'

Çatışmada hayatını kaybeden Eren Bülbül’ün kuzeni Ali Bülbül ise Haber61’e yaptığı açıklamada, “Caminin yanında fındık topluyor. Asker ona diyor ki. Bir gün önce orayı soyuyorlar teröristler. Tespit ediyorlar tabi. 15 yaşında çocuğa ne yelek giydirme ne bir şey. Kendileri yelek giymiyor ki çocuğa yelek giydirsinler. Bunu oraya yem olarak götürüyorlar, orada pusuya düşürüyorlar. Orada çatışmaya giriyor teröristler. Orada bizimki vuruluyor. 2 asker yaralanıyor. Evleri 2 gün önce soydular. Yiyecek olan her şeyi aldılar. Çocuğu yanlarına götürüyorlar pusuya düşüyorlar. 4 tane asker” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Maçka'da çatışma çıktıMaçka'da çatışma çıktı