Depremden sonra Bodrum: Kimse kaçmıyor!

Ege'de yaşanan depremin ardından işletme sahipleri ve Bodrumlular 'turistlerin kaçtığı' şeklinde çıkan haberlere tepki gösterdi. Ayrılışların sınırlı sayıda olduğunu belirten işletmeciler ilçede herhangi olumsuzluk bulunmadığını belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kos Adası açıklarında cuma gecesi saat 01.31’de meydana gelen deprem, Ege Bölgesi’nde çok sayıda şehirde hissedildi ve paniğe neden oldu. Turizm merkezi Bodrum depremi en yoğun hisseden şehirlerdendi. İlçede yaklaşık 70 kişi deprem paniğiyle yaralandı, Gümbet'te oluşan mini tsunami nedeniyle otellerin girişini su bastı ve hasar gören trafolar elektrik kesintilerine neden oldu. Depremin hemen sonrasında 'Bodrum'dan kaçış' haberleri de yapıldı. Peki gerçekten böyle mi? Şehirde yaşayanlar ve turizm işletmecileri, deprem sırasında büyük bir paniğin yaşandığını kabul ediyor ancak daha sonra hayatın normale döndüğünü belirtiyor.

'İNSANLARIN KAÇTIĞI DOĞRU DEĞİL'

Akyarlar'da otel işletmecisi olan Ozan Vurucular, haberlerde yer aldığı gibi büyük bir 'kaçış' olmadığını misafirlerinin tatillerine kaldıkları yerden devam ettiğini söylüyor, “Deprem elbette herkesi etkiledi. İlk anlarda büyük bir panik de yaşandı. Ama sabaha karşı panik havası dağılmaya başladı. İnsanlarda bir panik havası olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle sahile yakın tesislerde önlemler alınmış durumda. Bazı turistler denize değil havuza girmeyi tercih ediyor ancak konaklamalarına devam ediyor. Yani, 'İnsanlar Bodrum'dan kaçıyor' gibi bir durum yok.”

iç ffff .

'YABANCI TURİSTLER KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR'

Tolga Kurtalan Tolga Kurtalan

Özel eğitim kurumu sahibi Tolga Kurtalan ise depreme evinde yakalandığını belirterek o anı şöyle anlatıyor:

“Deprem saatinde hemen herkes evine, oteline çekilmişti. Biz evimizde yakalandık. Deprem sırasında otellerde kalanların birçoğu panik ve korku içerisinde dışarıya çıktı. Ancak birkaç artçı depremden sonra insanlar sakinleşmeye başladı. Sonrasında birçok insan geceyi dışarıda geçirirken birçoğu da odalarına çekildi. Ben de evime döndüm.”

Kurtalan, özellikle yabancı turistlerin Bodrum'dan ayrılmadığını fakat ayrılışı zaten yakın olanlardan gidenler olduğunu söylüyor:

“Dün sabah uyandığımızda yakın tarihli gidişi olanların Bodrum'dan ayrılma tarihlerini öne aldıklarını duyduk. Ama uzun vadede tatile gelenlerin çoğu devam ediyor. Özellikle yabancı turistlerin çoğunda hiçbir dönüş olmadı. Onlar şezlonglarına uzanmış tatillerine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Ayrılmalar yerli turistlerinde oldu. Onlar da genellikle aileleri aradığı, merak ettiği için dönmek istediler. Ama bu basında görüldüğü gibi değil. Medyada sanki Bodrum'dan akın akın kaçış varmış gibi bir izlenim doğdu. Ama bu kesinlikle doğru değil. Şu an hayat olağan halinde devam ediyor.”

Barış Cömert Barış Cömert

'ZATEN 2 YILDIR YABANCI TURİST YOK'

Bodrum Yalıkavak'ta işletme sahibi olan Barış Cömert ise depremin Yalıkavak'ta ne yabancı turistleri ne de yerli turistleri çok etkilemediğini belirtiyor:

“Burada ilk defa deprem yaşamıyoruz. Yine de bu seferki biraz daha farklıydı. Kaldığım bina epey sallandı. Ama çok kısa bir süreydi. Bazıları o ilk anda panikle ayrılmaya başladı. Fakat medyada görüldüğü gibi depremden sonra, 'Yabancı turistler kaçıyor' gibi bir değerlendirme yapmak doğru değil. Ki zaten iki yıldır çok fazla yabancı turist yok. Olanların çoğu da tatillerine kaldıkları yerden devam ediyor.”