Munzur Festivali için iki ayrı etkinlik

Munzur Festivali bu yıl ayrı ayrı kutlanacak. Kutlamaların birini kayyım yapacak.

Google Haberlere Abone ol

Ahmet Külsoy

TUNCELİ - Munzur Kültür ve Doğa Festivali iki yıllık aranın ardından bu yıl temmuz ayı sonunda yeniden düzenlenecek. Ancak bu yıl iki ayrı festival etkinliği düzenlenecek.  EMEP, HDP, CHP, HDF bazı sendika ve demokratik kuruluşların oluşturduğu Munzur Kültür ve Doğa Ve Festivali'nin yanı sıra, Tunceli Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Vali Osman Kaymak da festival kutlaması için organizasyon yapacak.

Festivalin hazırlanması ve gerekli çalışmaların yapılması için oluşturulan tertip komitesi, kayyım olarak atandığı belediye başkan vekilliği görevini de yürüten Tunceli Valisi Osman Kaymak başkanlığında toplandı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çiçek, Munzur Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rahmi Aydın, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy ile İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş katıldı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Kaymak, festivalin bu yıl 28-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

ALTERNATİF FESTİVAL

Öte yandan siyasi partiler ve sendikalar ile çevre örgütü temsilcileri de bir toplantı yaparak, kayyımın dışında Munzur Festivali'ni düzenleme kararı aldı. EMEP, HDP, CHP, HDF bazı sendika ve demokratik kuruluşların oluşturduğu Munzur Kültür ve Doğa Ve Festivali Tertip Komitesi Sözcüsü Ali Rıza Bilir, festivalin Tunceli merkezde oluşturulacak tertip komitesi ile Ovacık, Mazgirt, Nazımiye, Pülümür ve Hozat Belediyeleri'nin kendi inisiyatifleriyle ilçelerde de gerçekleşeceğini dile getirdi.

OHAL koşullarında insan hak ve özgürlüklerinin yok sayıldığı süreçte festivale hazırlandıklarını aktaran Bilir, "Halkın seçme hakkını yok sayan, belediyelere kayyım atayan, barajlara müsaade eden bir anlayışın Tunceli’de Kültür ve Doğa festivali yapma girişimi, festivalin özü ve düşüncesiyle bağdaşmaz" dedi.

Festivalin iki veya üç gün sürebileceğini söyleyen Bilir, "Festival 27 Temmuz da başlayacak. Yurt içi ve yurt dışındaki yurttaşlarımızı festivale katılıp destek vermeye, sahiplenmeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, 17 Kasım 2016'da tutuklanmış, belediyeye de kayyım atanmıştı.

(DUVAR)