Avrasya Tüneli'ni kullananlara ceza 'sürprizi'

Avrasya Tüneli'nin kullanan sürücüler, cezalı geçiş ücreti ödüyorlar. Nedeni ise tünelde bulunmayan uyarı sistemi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrasya Tüneli'ni kullanan yüzlerce sürücüye yüklü miktarlarda ceza kesildi. Sürücüler arasında 16 bin lirayı bulan cezalarla karşılaşanlar var. CNN Türk'ün haberine göre her gün çok sayıda insan mağdur oluyor. Tüneli kullananlara bu kadar ceza kesilmesine ise uyarı sistemlerinin eksikliği neden oluyor.

İstanbul'daki boğaz köprüleri ve diğer paralı yollarda, HGS ve OGS kullanılıyor. Bu sistemlere araçların plakaları tanıtılıyor.Köprüleri ve otobanları kullanırken bakiye eksikliği ya da kart okuma hatası olduğunda kaçak geçiş yapmış oluyorsunuz. Ancak ertesi gün karta ödeme yaptığınızda bu durum düzeliyor. Ayrıca sistem, bakiyeniz azaldığında da sizi uyarıyor.

Avrasya Tüneli'nde ise bu uygulamalar ve uyarılar yok. Geçiş sırasında bakiye eksiye düşerse ceza otomatik olarak işliyor. Ertesi gün ödeme yapmanız ise bu açıdan bir işe yaramıyor.

İşte bu nedenle Avrasya Tüneli'ni özellikle her gün kullanan sürücüler, aylar sonra gelen kabarık ceza faturalarıyla karşı karşıya kalmış oluyor. (HABER MERKEZİ)