İşkenceyle suçlanan öğrencilere 46 yıl hapis istendi

Tartıştıkları kişileri darp eden üniversite öğrenciler hapis istendi. Savcı, 46 yıl hapis cezası talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'da sosyal medyadan tartıştıkları 3 kadını darp edip, görüntüleri sosyal medyada yayınlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), öğrencileri hakkında iddianame hazırlandı. 3 kadın öğrenci hakkında 46 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, saldırıya uğran 2 kişi hakkında ise "hakaret ve tehdit" suçlamasıyla 4 yılda kadar hapis cezası istendi.

Olay, Şubat ayında bir öğrenci evinde yaşandı. KTÜ'nün farklı bölümlerinde öğrenim gören Hasibe H., Nurcan Ç. ve Mihriban Y.; Trabzon Havalimanı'nda çalışan Kübra T., bir sigorta firmasında görev yapan Esra K. ve Gülbahar B. ile sosyal medya üzerinden tartıştı. Öğrenciler, Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B.'yi oturdukları eve çağırdı.

Öğrencilerin evine giden Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B. ile öğrenciler arasındaki evde de devam etti. Tartışma sırasında Kübra T. ve Esra K.'yı biber gazı sıkan ve copla darp eden öğrenciler, Gülbahar B.’yi ise bir odaya kapattı. Yaşananları cep telefonuyla kaydeden öğrenciler, görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaştı.

GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN GÖZALTINA ALINDILAR

Görüntülere ilişkin polis ekiplerince soruşturma başlatıldı ve sosyal medya hesaplarından kimlikleri ve ikamet ettikleri ev belirlenen 3 üniversite öğrencisi ile saldırıya uğrayan 3 kişi, gözaltına alındı.

Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen öğrenciler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SAVCI TUTUKLANMALARINI İSTEDİ

Mahkeme tarafından serbest bırakılan öğrenciler ile saldırıya uğrayan 3 kişi hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, sosyal medyada karşılıklı hakaret içerikli yazışmalarının ardından üniversite öğrencilerinin, eve çağırdıkları Esra K. ve Kübra T.'nin biber gazı ve elektro şok cihazıyla etkisiz hale getirildiği ve copla darp edildiği belirtildi.

Öğrenciler, Mihriban Y., Hasibe H. ve Nurçin Ç. hakkında, "Birden fazla kişi tarafından kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve tehdit" suçlamalarıyla 12'şer yıldan 46'şar yıla, Esra K. ve Kübra T. hakkında ise "hakaret ve tehdit" suçlamalarıyla 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcılık, öğrencilerin suçun ağırlığı ve kaçma şüphesi olduğu iddiası ile tutuklanmalarını talep etti. (TRABZON/DHA)