Bozcaada'da tatil yoğunluğu

Bozcaada'da, otellerin tamamı doldu. Yer bulamayan tatilciler, geri dönmek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hafta sonunun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birleşmesiyle tatil yapmak isteyenler, Çanakkale'nin Bozcaada ilçesine gitti. 3 günlük tatil nedeniyle adadaki otellerededoluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Rezervasyon yaptırmadan gelen tatilcilerin bazıları yer bulmakta zorlandı. Yer bulamayanlar ise adadan ayrılmak zorunda kaldı.

Hafta sonu tatili ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatilini birleştiren tatilciler, Bozcaada'ya gitti. GESTAŞ, feribot sefer tarifesini askıya alarak 3 gün boyunca doldur, boşalt sistemi ile çalışacak. Geyikli'den Bozcaada'ya geçecek araçlar zaman zaman 2 kilometreyi bulan kuyruklar oluşturdu.

3 günlük tatil süresinde Bozcaada'da işletmelerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Bazı tatilciler ise rezervasyon yaptırmadan adaya gelince, konaklayacak yer bulmakta zorlandı. Bazı tatilciler ise konaklayacak otel, pansiyon bulamayınca adadan ayrılmak zorunda kaldı.

Bazı tatilciler Ayazma'da denize girerken, Polente Burnu'nda gün batımını seyretmeye isteyen tatilciler, araç yoğunluğunu nedeniyle zor anlar yaşadı. Jandarma ekipleri, trafiği rahatlatmaya çalışma yapıyor.

'GEÇEN YILLARA GÖRE DAHA İYİ'

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Ülke Diler, "Henüz Nisan ayı olmasına rağmen erken başlayan turizm açısından oldukça memnunuz. Geçen yıllara göre tabi ki daha iyi. Şu zamanda diğer turizm noktalarına göre Bozcaada'yı daha üst sıralara koymak gerekiyor. Adada sadece yerli turiste hitap edilmesi noktasında artış gözüküyor. Yabancı turist ise pek fazla değil" dedi. (DHA)

bozcaada-2