8. Uluslararası Avrasya Dünya Mirası Şehirleri Konferansı başladı

21 Nisan’da Safranbolu’da başlayan, 8. Uluslararası Avrasya Dünya Mirası Şehirleri Konferansı, "Miras, Çocuk ve Turizm" başlığı altında düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8. Uluslararası Avrasya Dünya Mirası Şehirleri Konferansı başladı. Konferans, UNESCO himayesinde Safranbolu Belediyesi, Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Örgütü Avrasya Dairesi tarafından düzenleniyor.

Kültür mirası koruma uzmanları, kültür turizmi uzmanları, eğitim uzmanları ve belediye başkanlarının katılacağı konferans "Miras, Çocuk ve Turizm" başlığı altında düzenleniyor.

Konferansta konuşan, 'Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Örgütü'nün Avrasya Genel Sekreteri Rasih Sagitov, konuşmasında Tataristan'ın Bulgar şehrine de değindi. Rusya temsilcisi, "Bulgar kenti ve kardeş şehrimiz Safranbolu, Dünya Mirası şehirleri. Kardeşlik bağları kültür, spor, hümaniter alanlarda hayatımızı renklendirir. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin istikrarlı bir şekilde gelişmesini ümit ediyoruz. Buna katkıda bulunmak için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. (HABER MERKEZİ)