'Terör operasyonu': 15 örümcek yakalandı!

İstanbul Sancaktepe'de bir eve yapılan baskında saklama kapları içinde beslenen ve oldukça tehlikeli olduğu belirtilen 15 örümcek yakalandığı açıklandı. Tutuklanan şüphelinin, anavatanı Avustralya ve Amazon ormanları olduğu belirtilen örümcekleri ne amaçla beslediği araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da jandarmanın düzenlediği operasyonda baskın yapılan bir evde ne amaçla beslendiği belirlenemeyen çeşitli türlerde 15 örümcek yakalandı. İstanbul İl Jandarma ekipleri, sosyal medya platformlarında, 'terörü ve terör örgütlerini övücü paylaşımlarda bulunduğu' iddia edilen A.D.'nin Sancaktepe'deki evine operasyon düzenledi.

SAKLAMA KAPLARINDAN TARANTULA!

A.D. gözaltına alınırken evin alt katında bulunan odada, saklama kapları içerisinde çeşitli türlerde 15 örümcek bulundu. Anavatanı Avustralya ve Amazon Ormanları olduğu bilinen örümcek türleri (Tarantula, Parahybana, İrmina, Ormata, Trip, Manto) ile birlikte çok sayıda örümcek yumurtasının da bulunduğu açıklandı. A.D.'nin örümcekleri beslemek için hamamböceği, kurt ve ölü örümcek kullandığı ortaya çıktı.

30 DAKİKADA ÖLDÜRÜYOR

Yurda sokulmasının, satılmasının ve bulundurulmasının yasak olduğu tarantulalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Parklar Şefliğindeki görevlilere teslim edildi.

Tarantulaların, bir insanı sokması halinde 30 dakika içerisinde öldürebilecek kadar etkili bir zehrinin olduğunu belirten yetkililer, İstanbul ilinde ilk defa bu tür canlıların yakalandığını dile getirdi. A.D., 'sosyal medyada terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı. (İSTANBUL/DHA)