'Seks işçileri günü' kutlanıyor

Pembe Hayat Kırmızı Şemsiye, '3 Mart Seks İşçileri Günü'nü kutluyor. Program 2-4 Mart'ta...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Pembe Hayat Kırmızı Şemsiye Seks İşçileri İnisiyatifi trans seks işçilerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla 2-4 Mart tarihleri arasında forum, atölye çalışması, söyleşi ve spor etkinliklerinden oluşan programlar organize etti.

Program Kırmızı Şemsiye etkinlik programı...

Aktivistler, araştırmacılar, kadın, erkek ve trans seks işçileri, genelev çalışanları” Seks İşçileri Konuşuyor: Özgürlük İstiyoruz!" başlıklı etkinlik dizisinde bir araya gelecek.3 günlük programın ilk gününde davetlilere açık olacak ‘Şiddet Sarmalında Trans Kadınlar’ toplantısı gerçekleştirilecek. Aynı gün ‘Cinsel Sağlık Atölyesi’ ve Leman Sevda Darıcıoğlu’nun ‘Kimler Geldi Kimler Geçti’ performansı sergilenecek. 3 Mart günü ise OHAL’de Seks İşçiliği Forumu düzenlenecek.

TÜRKİYE’DE 2008’DEN BU YANA KUTLANIYOR

Hindistan’da 2001 yılında 25 bin seks işçisinin seks işçileri festivali için toplanmasından bu yana 3 Mart tüm ülkelerde “Uluslarası Seks İşçileri Hakları Günü” olarak kutlanıyor. Türkiye’de de seks işçilerinin güvenli, sağlıklı yaşam koşulları talepleri çerçevesinde 2008’den bu yana çeşitli organizasyonlarla devam ediyor.