Aidat kavgası mahkemeye taşındı

İstanbul'da lüks bir sitede oturan Levent S. İstanbul kar ve fırtına altındayken doğalgazını kesen site yönetimine dava açtı. Davayı kazandı ancak, tartışma burada bitmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki lüks bir sitede, doğalgaz aidatı nedeniyle başlayan tartışma mahkemelik oldu. Site yönetimi doğalgazı kesince dire sakini "Site yönetimi bize ölüm ambargosu uyguladı” diyerek dava açtı

Gazete Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre İstanbul Bağcılar’daki Güneşli Park Evleri sitesi yönetimi, geçen ocak ayı ortasında aidat borcu bulunan daire sahiplerinden 3 gün içinde ödeme yapmalarını istedi. Site yönetimi aksi takdirde doğalgazlarının kesileceğini bildirdi. Su ve ısınma borcunun bulunmadığını belirten site sakini Levent S. ise aylık aidatını kısmi olarak ödediğini savundu. Aidat borcundan dolayı su ve doğalgazının kesilemeyeceğini savunan Levent S. yönetime, borcun icra takibiyle tahsil edilebileceğini iletti.

YÖNETİM SAATLERİ SÖKÜP VANALARI KAPATTI

Ancak iddiaya göre site yönetimi, böyle bir yetkisi olmamasına rağmen havanın aşırı soğuk olduğu 17 Ocak’ta Levent S.’nin de aralarında bulunduğu bazı dairelerin su pay ölçer saatlerini söktü. Yönetim doğalgaz vanasını da ana panodan kapattı.

Dairesinin doğalgaz ve suyunun kesilmesine itiraz eden Levent S. yaşam hakkının engellendiğini ve ailesinin zor durumda bırakıldığını belirterek mahkemeye gitti. Bakırköy Sulh Hukuk Mahkemesi’ne ‘el atmanın önlenmesi’ davası açan Levent S., su ve ısınma saatlerinin takılması ve vanalarının açılması için başvurdu.

MAHKEME KARAR ALDI SİTE YÖNETİMİ DİRENDİ

Mahkeme talebi kabul edip sayaçların takılarak vanaların açılması yönünde karar verdi. Ancak iddiaya göre site yönetimi bu karara direndi. Levent S. bu defa da ‘mahkeme kararını yerine getirmemek’ suçlamasıyla site yönetimini Bakırköy Savcılığı’na şikâyet etti.

Yoğun kar ve fırtınanın İstanbul’u etkisi altına aldığı, hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü dönemde yönetimin yetkisi olmamasına karşın böyle bir müeyyide uyguladığını söyleyen Levent S., “Ailecek yaşam mücadelesiyle karşı karşıya kaldık. Site yönetimi bize ölüm ambargosu uyguladı” dedi.

'OTOPARK DEĞNEKÇİLERİ GİBİ'

Mahkemelik olan ‘aidat tartışması’nı değerlendiren ceza hukuku uzmanı Avukat Cesim Parlak, ortak ısınma ve su kullanımının büyük sitelerde artması üzerine site yönetimi hegemonyasının oluştuğunu belirtti. “Asıl sorun rant kavgasıdır. Dünkü otopark değnekçilerinin yerini site yönetimleri ve şirketleri almıştır” diyen Parlak, site yönetiminin ‘Bu hizmeti sana veriyorum, vermiyorum’ demek gibi bir takdir hakkının olmadığını, ayrıca mahkeme kararını uygulamak zorunda olduklarını belirtti.