HDP heyeti Koruköyü’ne giremedi

HDP'den bir grup milletvekili bugün bir günlüğüne ilan edile sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin'in Koruköy'üne girmeye çalıştı. Köy girişinde durdurulan vekillerin içeri girmesine izin verilmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan, Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca, Şırnak milletvekili Leyla Birlik ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven, sokağa çıkma yasağı ilan edilen köylerde inceleme yapmak üzere bugün ilk olarak Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’üne gitti.

Köye 3 kilometre kala askerler tarafından durdurulan heyetin köye girişine izin verilmedi. Ankara’daki yetkililerle ve Mardin Valisi ile temas kurmaya çalışan heyet, Koruköyü’ne yakın bir köyde bekletiliyor.

Heyette yer alan HDP Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan, sokağa çıkma yasağı kararının bir gün için alındığını, ancak yasağın 9 gündür devam ettiğini belirterek, “Bu suçtur” dedi.

VALİ TELEFONA ÇIKMIYOR, ANKARA SESSİZ

Aslan, şunları söyledi: “Sosyal medyadan yapılan çağrılar ile köylülerle yaptığımız görüşmelerden bazı köylülerin gözaltına alındığını, işkence yapıldığı bilgisini aldık. Ayrıca köyde hastaların olduğu, gıda ve su sıkıntısının olduğunu da öğrendik. Burada 9 gündür neler olup bitiyor, yerinde görmek için geldik. Ancak köye 3 kilometre kala askerler tarafından durdurulduk, köye girişimize izin verilmedi. Askerler, ‘Operasyon var, köye girebilmeniz için yetkililerden izin almanız gerekiyor’ dediler. Ankara’yı aradık, ancak henüz bir geri dönüş olmadı. Mardin Valisi’ni aradık, o da telefonlarımıza çıkmıyor.”

Mehmet Ali Aslan, iddiaların ciddi olduğunu, köydeki durumu yerinde görmek için ısrar edeceklerini söyledi. Aslan, “Eğer kanunlara aykırı bir durum yoksa ve köyde insan hakları ihlalleri yoksa, o zaman medyanın, sivil toplum örgütlerinin buraya gelmesine izin versinler” dedi.

Kamuoyunun duyarlı olmasını isteyen Aslan, köye gidip inceleme yapıncaya kadar bekleyeceklerini de ifade etti.