TOMA'cı Katmerciler artık ZPT üretecek

Eski AK Partili milletvekili İsmail Katmerci'nin kurucusu olduğu TOMA üreticisi Katmerciler şirketi, Türkiye'nin değişen gündemine 'ayak uyduruyor'. Şirket Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) araçları üretecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) üreticisi Katmerciler, Türkiye'nin değişen siyasi koşullarıyla birlikte 'ürün yelpazesi'ni genişletiriyor. Eski AK Partili milletvekili İsmail Katmerci'nin kurucusu olduğu şirket bundan böyle, güneydoğuda kullanılmak üzere Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) araçları üretecek.

Bloomberg'den Taylan Bilgiç'in haberine göre, şirket 9 Kasım'da iki yeni tip ZPT'yi tanıtacak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, tanıtacakları ZPT'lerin mayınlı ve bombalı saldırılara karşı daha iyi koruma sağlayacağını söyledi. Katmerci, "Bu alanda çok sayıda aracı inceledik; eski ve halen görevde olan özel kuvvetlerden bilgi aldık" dedi.

ADI 'HIZIR' OLACAK

Katmerci, tanıtacakları araçlardan birinin adının 'Hızır' olacağını ve büyük patlamaların etkisine karşı özel olarak geliştirildiğini söyledi. İkinci aracşa, modifiye edilmiş Jeep Wrangler Rubicon. Katmerci bu aracın da seramik kaplamadan bir zırhı olacağını anlattı. Buna göre, hükümet ihalelerinin kazanılması halinde Katmercilerin Ankara'daki fabrikalarında kendi seramik zırhlarını üretmesi planlanıyor.

'2017'DE 450 MİLYON TL GELİR BEKLENİYOR'

Katmerci, 'iç savaş' için üretilen yeni ürünler sonucunda yeni savunma iştirakleri kurabileceklerini ve küçük hissedarlara hisse satabileceklerini söyledi. Katmerci, şirketin 2017'de 450 milyon TL'lik satış hedeflediğini, bu yılki gelirlerininse 2015'teki 311 TL'lik gelirin altında kalabileceğini belirtti.

Bloomberg haberinde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye hükümetinin güvenlik harcamalarını ve bu tür ürünlerin alımlarındaki ihale süreçlerini 'daha az şeffaf hale getirdiğini' yazdı. Haberde Maliye Bakanlığı verilerine dayanarak, 2016'nın ilk dokuz ayında savunma ve güvenlik harcamalarının geçen yıla kıyasla yüzde 16 oranında artarak 8.4 milyar TL'ye yükseldiğine dikkat çekildi.